Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

ZENÉS TÁJÉKOZTATÓ: Szijjártó szerint Magyarország támogatja Ukrajna EU-csatlakozását

szijjarto ukrajna eu
(Screenshot)
Olvasási idő: 1 perc

támogatja azt a kezdeményezést, amelyet nyolc európai uniós tagállam indított Ukrajna európai integrációjának elősegítéséért – közölte a külgazdasági és . Péter a Facebook-oldalán közzétett videóban kifejtette, hogy a három balti ország, továbbá , Csehország, , Bulgária és Szlovénia vezetője kezdeményezte, hogy Ukrajna minél előbb kapjon tagjelölti státuszt az EU-tól, és mielőbb kezdődjenek megbeszélések a áról.

A jelek szerint Vlagyimir Putyin képes leginkább elősegíti Ukrajna uniós csatlakozását, a brutális támadást követően ugyanis – néhány kivétellel – megmozdultak a balkáni és közép-. Magyarország ugyan nem volt a kezdeményezők között, de támogatja a “nyolcak” elképzelését.

A magyar emberek nem akarnak háborút, ezért Magyarország minden olyan segítséget megad Ukrajnának, amely elősegíti a békét

– ismételte el a már ismert magyar álláspontot a külgazdasági és külügyminiszter, aki szerint Magyarország ezért támogatja a fenti kezdeményezést, és sürgeti a brüsszeli intézményeket, hogy vegyék napirendre az indítványt.

Szijjártó hozzátette a támogatásról értesítette a lengyel és a litván külügyminisztert.

A magyar tárcavezető az hatodik napján hangsúlyozta: a kormány mindent megtesz, hogy megvédje Magyarországot és a magyar embereket a háborús konfliktustól, és azért, hogy Magyarország “ne sodródhasson bele ebbe a háborúba”.

A külügyminiszter arról is beszélt, hogy Magyarország szolidáris Ukrajnával, kiáll Ukrajna szuverenitása és területi integritása mellett, befogadja és ellátja az Ukrajnából érkező, a háború elől menekülőket, továbbá szorgalmazza az ukránok és az között hétfőn kezdődött tárgyalásokat. És imádkozik.

Imádkozunk, hogy ezek minél előbb folytatódjanak, és minél előbb eredményt is hozzanak

– mondta Szijjártó. A videó elején hallható zene ekkor már nem szólt.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A külügyminiszter hozzáfűzte még, Magyarország minden olyan kezdeményezést támogat, amely békés segítséget jelent Ukrajnának, mert minél előbb lesz béke, annál kevesebb lesz a halott, és annál kevesebb embernek kell elhagynia a hazáját.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: