Connect with us

Horvátország

AKASZTÓFÁT KÖVETELTEK: Horvátország bevezette a kötelező oltási bizonylatot az egészségügyi dolgozók számára

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Lincshangulat alakult ki az egyik zágrábi kórház előtt, mert a horvát kormány elrendelte a kötelező oltást az egészségügyi dolgozók számára. Egy sportember azt kérdezte a minap, hogy miért nem vezethetünk részegen?

Vili Beroš horvát egészségügy minisztert, illetve Ante Ćorušić igazgatót az ország egyik legnagyobb egészségügyi létesítménye, a Rebro Klinikai- Kórházi Központ előtt a tüntetők kis, de rendkívül hangos és agresszív csoportja fogadta. A tüntetők zöme a Rebróban dolgozó technikusok és ápolók közül került ki, akik miután nem rendelkeznek oltási bizonylattal, illetve nem hajlandók tesztet végezni, ma nem mehettek be munkahelyükre.

A tüntetők nem engedték a minisztert beszélni, viszont kitörő lelkesedéssel fogadták az oltásellenes mozgalom egyik ismertebb figurája, Andrija Klarić és Zdravko Knežević lelkész felszólalásait.

A rendkívül egzaltált páter – aki szerint a világjárvány a lakosság leigázása miatt kitalált valami – egy pillanatban azt magyarázta Beroš miniszternek, hogy Hitler munkatársait felakasztották, mire tüntetők vegyest skandálták, hogy “árulás, árulás”, illetve “akasztófát”.

Vili Beroš ekkor az “okosabb enged” alapon visszavonult és átengedte a helyzet kezelését a rendőrségnek, amely akkor jelent meg a helyszínen, amikor a tüntetők erőszakkal akartak bevonulni a kórházba.

Bár még Splitből jeleztek hasonló, kisebbfajta tüntetést, a helyzet országszerte nyugodt, a kórházi személyzet legnagyobb része, vagy átesett a koronavírus-fertőzésen, vagy be van oltva, aki pedig nem, kevés kivétellel zokszó nélkül végeztette át a kötelező tesztelésen.

Szabadság vagy anarchia

A mai, feje tetejére állt világban, szinte nem múlik el nap, hogy a személyi szabadságok nevében ne követeljen bárki/akárki valamit. Viszont amiről a lelkesen ordibáló hölgyek és urak megfeledkezni látszanak, az nem más, mint az az apróság, hogy a polgári társadalmakban nem létezik abszolút személyi szabadság.

Ezt törvényes keretek közé szorítják, és ez különbözteti meg a demokráciát a korlátlan szabadságot hirdető anarchiától.

Mint ezt a minap Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője elmésen megjegyezte szintén az oltási bizonylatok kapcsán, hogy ez ugyanaz a helyzet, mintha azt kérdeznénk, hogy miért nem vezethetünk részegen.

Valahol mintha zavar állt volna be a felnőtté válás folyamatában, ha viszont nem ez a helyzet, akkor megint manipulálnak velünk. Még egy összeesküvés elmélet? Nem mondanám.

Mert hát volt már olyan, hogy Ukrajna, arab tavasz, Brexit, Fehéroroszország, meg nem is olyan régen a tüntetők betörtek a Capitoliumba, az amerikai demokrácia egyik szentélyébe. (Mellékesen szólva, ment ott is a manipuláció ezerrel, CANVAS meg egyebek.) A világ egyre veszélyesebb hellyé válik, s ezt a brit titkosszolgálatnak, az MI5 az a tézise szemlélteti leginkább, hogy a modern társadalmakat négy étkezés (elmaradása) választja el a káosztól.

Mindenki emlékszik még a WC-papírral kapcsolatos világválságra, amikor valakik halmozni kezdték, akárcsak a lisztet vagy az élesztőt. Elegendő egy kósza hír, egy félreértés, hogy kitörjön a pánik, amely a világhálónak köszönve végigsöpör a földgolyón.

Belegondolt már bárki is, hogy mi történne akkor, ha csak egy hétig – világszinten – nem lenne áram? Egy kis előjátéknak elég volt, hogy leállt a Facebook, az Instagram és a WhatsApp.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava