Connect with us

Labdarúgás

A FRADI LESZ A VENDÉG: Pénteken stadionavató Topolyán, Nyilasi végzi el a kezdőrúgást

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Pénteken stadionavató Topolyán
A cikk meghallgatása

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásainak minden szempontból eleget tevő topolyai stadionban a helyi szuperligás együttes a Ferencvárost fogadja szeptember 3-án. Ez lesz az első ott lejátszott mérkőzés, amit egy stadionavató ceremónia előz meg.

Az újvidéki Magyar Szó beszámolója szerint a stadion mintegy 4500 néző befogadására alkalmas. A labdarúgópálya és a hozzá tartozó öltözők, edzőtermek mellett hotelrész, rehabilitációs központ, múzeum és étterem is megtalálható lesz az épületkomplexumban. Utóbbi tartalmak megnyitására később kerül sor.

A FRADI LESZ A VENDÉG: Pénteken stadionavató Topolyán, Nyilasi végzi el a kezdőrúgást

Az UEFA szerint a hármas besorolású stadion alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések lejátszására is. Az átadóünnepséget szeptember 3-án délután tartják, amikor a TSC és a Ferencváros csapata játszik barátságos mérkőzést. A kezdőrúgást a Fradi egyik legendás játékosa, Nyilasi Tibor és a topolyai futballklub volt csapatkapitánya, Kovács István- Haver végzi el.

Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, hogy azért esett a Fradira a választás, mert a két klubnak majdnem százéves az együttműködése. Dokumentumok bizonyítják, hogy 1927-ben is már megmérkőzött a két csapat. A Ferencváros évtizedekkel ezelőtt szerepelt legutóbb Topolyán. Akkor a vendégek csapatkapitánya Nyilasi Tibor, a hazaiaké pedig Kovács István volt. Szeptember 3-án ők ketten végzik majd el a kezdőrúgást.

A magyar kormány támogatásával épült létesítmény a TSC centerpályája, egyben pedig annak a sportközpontnak a része, amelyhez tartozik egy szálloda, egy erőnléti és egy asztalitenisz-terem, valamint egy squashpálya. A fűtött pálya télen is használható lesz.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava