Connect with us

Bűnügy

TITOKBAN FÉNYKÉPEZNEK: Pedofilveszély a horvát tengerparton

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

tenger pedofilok 123324
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

A zágrábi Nova televízió szerint megszaporodtak a pedofilok a tengerparton, akik titokban készítenek felvételeket a meztelen gyerekekről, amiről a szülőknek fogalmuk sincs. A beszámoló szerint a rendőröknek is több dolguk van, miután érkeznek a lakossági bejelentések a gyerekekre leselkedő „paparazzikról”, akik a technika legújabb vívmányait kihasználva különböző kütyükbe, például okosórákba rejtett kamerákat használnak.

A Nova TV beszámolója szerint egy orosz férfi arra használta ki a nyaralását, hogy a vrsari tengerparton meztelen gyerekekről készítsen felvételeket. A pólai (Pula) rendőrkapitányság szóvivője a 47 éves férfi pénteki előállításával kapcsolatban elmondta, hogy idén eddig öt hasonló esettel találkoztak.

– Az elkövetők mind külföldi állampolgárok voltak, akik az isztriai félszigeten lévő üdülőhelyek fényképezték a ruha nélküli gyerekeket

– jelentette ki Suzana Sokač, aki szerint két héttel ezelőtt egy 44 éves férfit vettek őrizetbe Rovinjban, akitől három mobiltelefont, pendrájvot (pendrive), kamerát és memóriakártyát koboztak el.

A tudósítás szerint a „predátoroknak” nevezett pedofilok egyre leleményesebbek.

– Idén találkoztunk olyan esettel is, amikor a kamerát egy autókulcshoz hasonló tárgyba rejtették, tavaly pedig golyóstollba vagy okosórába épített készüléket találtunk

– tette hozzá a szóvivő, aki szerint hiábavaló volt találékonyság, a rendőröknek sikerült leleplezniük az ilyen módon felvételeket készítő pedofilokat.

A Nova TV szerint a horvát rendőrség tavaly 227 olyan esetet fedezett fel, amikor kiskorúak kárára elkövetett pornográf cselekmények történtek, szakértők szerint azonban biztosan több elkövető van, akiknek a cselekményeire nem derült fényt.

– Hogy egy pedofil belépjen és tartalmat cseréljen egy erre szakosodott internetes portálon, ahhoz öt-tízezer új fényképet kell feltöltenie, ezért sok ilyen felvétel kerül fel a közösségi oldalakra, és egyáltalán az internetre

– jelentette ki Tomislav Ramljak, az eltűnt és bántalmazott gyermekekkel foglalkozó központ vezetője, aki ezért azt tanácsolja a szülőknek, hogy adjanak fürdőruhát a kicsikre, mert nem mindenki tekint ugyanúgy a gyerekükre, mint ők.

A horvát illetékesek arra is felhívják a szülők figyelmet, hogy ők maguk tanúsítsanak visszafogottságot, amikor a gyerekeikről posztolnak képeket a közösségi médiában.

Szerbia

SZERB LELEMÉNY: A kutyára tette a lábbilincset, ő meg a városban flangált

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

lábbilincs nélkül szabadlábon
HATÁRTALAN LELEMÉNYESSÉG: A háziőrizetben lévő kutyuska (Forrás: Blic)
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 1 perc

Levette a lábára szerelt jeladó készüléket, vagyis az elektromos lábbilincset az a szerbiai férfi, akit a bíróság egyéves háziőrizetre ítélt, mert megverte Zoran Lilić volt kisjugoszláv bábelnök fiát. Zoran Lilić az 1994 és 1997 közötti időszakban volt a Kis- Jugoszlávia elnöke, de túl sok köze nem volt a saját munkájához, mert az országot a háborús bűnök elkövetésével megvádolt Slobodan Milošević irányította.

Lábbilincs nélkül szabadon

A szerbiai rendőrség annak gyanújával vette őrizetbe Dejan Vuksanovićot (29), hogy akadályozta az ítélet végrehajtását, valamint megsemmisítése, illetve megrongálta mások tulajdonát, és ezáltal újabb bűncselekményeket követett el.

Az 12 hónapos háziőrizetre vonatkozó ítéletet október végén mondta ki egy belgrádi bíróság, miután vádalkut kötött Vuksanovićtyal, aki beismerte bűnösségét, és ennek értelmében a büntetésvégrehajtás elektromos jeladót szerelt a lábára.

kutya labbilincs

Forrás: Privát archívum

A belgrádi Blic hírportál/napilap beszámolója szerint az elítélt férfi azonban eltávolította a lábáról az elektronikus bilincset, amelyet a lakásban tartott kutyájának nyakába tett, ő pedig a városban flangált.

A két újabb bűncselekmény elkövetése miatt Vuksanovićot a napokban hallgatja meg az illetékes ügyészség, az előzetes eljárási bíró és a büntetésvégrehajtási igazgatóság biztosa pedig arról dönt, hogy a házi őrizetet rendes börtönre változtatja-e.

Vuksanović egy másik férfival közösen októberben bántalmazta a volt kisjugoszláv államfő fiát, amit egy térfigyelő kamera rögzített.

A másik férfi, Aleksandar Relić ellen elfogatási parancs van érvényben, miután egy sokkal súlyosabb bűncselekmény miatt is keresik.

Relić 2019 első napján, egy újévi ünnepséget követően kialakult vita során közvetlen közelről fejbe lőtt egy férfit a Duna partján, a Paradicsom-sziget közelében, és ugyanazzal a golyóval a barátnőjét is megsebesítette.

A miatt első fokon 8 év és 10 hónap börtönt kapott, a fellebbviteli bíróság azonban megsemmisítette az ítéletet a büntetőeljárási rendelkezések jelentős megsértése miatt, az ítélet szövege állítólag ugyanis érthetetlen, és ellentétes az indoklásban foglaltakkal.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

Líra-könyvek

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Utazás

Letöltések

Google-hirdetés

Tíz nap legjava