Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bűnügy

TITOKBAN FÉNYKÉPEZNEK: Pedofilveszély a horvát tengerparton

tenger pedofilok 123324
Olvasási idő: 1 perc

A zágrábi Nova televízió szerint megszaporodtak a pedofilok a horvát tengerparton, akik titokban készítenek felvételeket a meztelen gyerekekről, amiről a szülőknek fogalmuk sincs. A beszámoló szerint a rendőröknek is több dolguk van, miután érkeznek a lakossági bejelentések a gyerekekre leselkedő “paparazzikról”, akik a technika legújabb vívmányait kihasználva különböző kütyükbe, például okosórákba rejtett kamerákat használnak.

A Nova TV beszámolója szerint egy orosz férfi arra használta ki a nyaralását, hogy a vrsari tengerparton meztelen gyerekekről készítsen felvételeket. A pólai (Pula) rendőrkapitányság szóvivője a 47 éves férfi pénteki előállításával kapcsolatban elmondta, hogy idén eddig öt hasonló esettel találkoztak.

Az elkövetők mind külföldi állampolgárok voltak, akik az isztriai félszigeten lévő üdülőhelyek fényképezték a ruha nélküli gyerekeket

– jelentette ki Suzana Sokač, aki szerint két héttel ezelőtt egy 44 éves férfit vettek őrizetbe Rovinjban, akitől három mobiltelefont, pendrájvot (pendrive), kamerát és memóriakártyát koboztak el.

A tudósítás szerint a “predátoroknak” nevezett pedofilok egyre leleményesebbek.

Idén találkoztunk olyan esettel is, amikor a kamerát egy autókulcshoz hasonló tárgyba rejtették, tavaly pedig golyóstollba vagy okosórába épített készüléket találtunk

– tette hozzá a szóvivő, aki szerint hiábavaló volt találékonyság, a rendőröknek sikerült leleplezniük az ilyen módon felvételeket készítő pedofilokat.

A Nova TV szerint a horvát rendőrség tavaly 227 olyan esetet fedezett fel, amikor kiskorúak kárára elkövetett pornográf cselekmények történtek, szakértők szerint azonban biztosan több elkövető van, akiknek a cselekményeire nem derült fényt.

Hogy egy pedofil belépjen és tartalmat cseréljen egy erre szakosodott internetes portálon, ahhoz öt-tízezer új fényképet kell feltöltenie, ezért sok ilyen felvétel kerül fel a közösségi oldalakra, és egyáltalán az internetrekis festett kabatok222kis festett kabatok

– jelentette ki Tomislav Ramljak, az eltűnt és bántalmazott gyermekekkel foglalkozó központ vezetője, aki ezért azt tanácsolja a szülőknek, hogy adjanak fürdőruhát a kicsikre, mert nem mindenki tekint ugyanúgy a gyerekükre, mint ők.

A horvát illetékesek arra is felhívják a szülők figyelmet, hogy ők maguk tanúsítsanak visszafogottságot, amikor a gyerekeikről posztolnak képeket a közösségi médiában.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: