Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

JANŠA: Több uniós ország kötelezővé tenné a vakcinát

szloven vakcina
Olvasási idő: 2 perc

 
Szlovéniában jelenleg 40 embert regisztráltak, akit a Delta változata fertőzött meg. Ezt Janez Janša jelentette ki, miután nemrég átvette az Európai Unió soros elnöki tisztségét. Janša a ljubljanai parlamentben arról is beszélt, hogy elkerülhetetlen a negyedik hullám, ha a legalább 70 százaléka nem kapja meg a védőoltást a végéig.

Csak magunkat okolhatjuk

Janša a ügyi helyzettel kapcsolatos kérdésekre válaszolva úgy fogalmazott, hogy őszre minden bezár, ha az átoltottság terén nem érjük el a 70 százalékot.

A szlovén miniszterelnök elutasította azokat az ellenzéki állításokat, amelyek szerint kormánya rosszul kezelte az egészségügyi válságot, és az oltási kedv azért volt a vártnál alacsonyabb, mert nem sikerült kellő bizalmat ébreszteni az emberekben a vakcinák iránt.

Janša hozzátette, hogy Szlovéniában a lakosság egyharmada, Európában pedig negyven százaléka vette már fel a második adagot, ezért jelentősen fokozni kell az oltási tempót Európában és Szlovéniában, hogy a nyár és az ősz eseménytelenül zajljon. JANŠA: Több uniós ország kötelezővé tenné a vakcinát

Ha a Delta variáns nyáron és őszre súlyos hullámot okoz Európában, akkor azt magunknak köszönhetjük. Akkor majd feltehetjük a kérdést, hogy hogy is van ez? Nagyon gyorsan sikerült hatékony vakcinát kifejleszteni és előállítani a koronavírus ellen, viszont nem tudjuk meggyőzni az embereket, hogy vegyék fel a védőoltást

– jelentette ki a szlovén miniszterelnök, aki szerint egész Európában akadozik az oltási .

Kötelező

Janša a szlovén parlamentben kijelentette, hogy egyes EU-tagállamok már jogi megoldásokat készítenek elő a lakosság bizonyos kategóriáinak kötelező oltására.

A szlovén miniszterelnök szerint néhány tagország azt fontolgatja, hogy kötelezővé teszik az oltást minden felnőtt számára, az egészségügyi személyzet részére, az idősotthonokban, az ellátó rendszerekben és az terén.

Janša szerint az is felmerült már, hogy megvonják az ingyenes vírusteszteket azoktól, akik nem akarják beadatni maguknak a védőoltást.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ez ugyan egyelőre nem kormányzati javaslat, de Szlovéniában is meg kell vitatni ezeket a lehetőségeket, és meg kell hozni az ezzel kapcsolatos döntéseket

– mondta a szlovén miniszterelnök, aki egyetértett azzal, hogy minden parlamenti párt és a kormány nyilvános felhívást tegyen közzé, amelyben sürgeti az állampolgárok oltását.

Janša hozzátette, hogy hatékonyabb lenne, ha a “központi ” – más országokhoz hasonlóan – segítené a kormány kampányát, például orvosszakértőket hívnának be a műsorokba, hogy meggyőzzék a vonakodókat az oltás előnyeiről, valamint csökkentenék a különféle előítéletek és téves információk hatásait, amelyek visszatartják az embereket az oltástól.

Aestherar 412
tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: