Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Gazdaság

MUNKAHELYEK MEGŐRZÉSE: A horvát kormány oltási igazoláshoz kötné az állami támogatásokat

plebkovic munka jarvany
Olvasási idő: 2 perc

 
A a továbbiakban oltási igazoláshoz kötné a koronavírus járványok által okozott gazdasági károk enyhítésére szánt állami támogatásokat a vállalkozók számára. Ezt Andrej Plenković jelentette be csütörtöki sajtóértekezletén. Az elhatározás komolyságát jelzi, hogy helyettese Davor Božinović , a válságstáb vezetője pénteken hozzátette: az illetékes minisztériumok a jövő héten már meg is kezdik az erről szóló tárgyalásokat a szakszervezetekkel. Sok vállalkozónak nem tetszik az ötlet, a pénzt ugyan szeretnék, az felvételét azonban elutasítják.

A munkahelyek megőrzése

A horvát miniszterelnök sajtóértekezletén felvázolta, hogy az elmúlt évben a munkahelyek megőrzésére törekedett.

Erre 11,7 milliárd kunát (550 milliárd forint) különítettek el, de ha hozzászámolják az elengedett adókat és hozzájárulásokat, akkor a segély 17 milliárd kunára ugrik (közel 800 milliárd forint).

Ebből az összegből nyolc pelješaci hidat lehetne építeni.

szerint ebben a kedvezményben 120 000 munkáltató, és 700 000 munkavállaló részesült, ami a munkaképes lakosság körülbelül egyharmadát jelenti.

A munkanélküliek száma jelenleg 8500 fővel alacsonyabb, mint a előtt. Megőriztük a munkahelyeket, és az átlagos nettó fizetés ma már meghaladja a 7000 kunát (közel 330 ezer forint)

– mondta Plenković, aki szerint az ország most az új munkahelyek megteremtésének szakaszába érkezett, vagyis júliustól befejeződik “a munkahelyek megőrzésének “horizontális megközelítése”, és a magánszektor elemzésével áttérnek a “személyre szabott megközelítésre”.

A furfangos megfogalmazás azt jelenti, hogy a folytatja a támogatást, de abban nem mindenki részesülhet.

A kormány biztosítja a vakcinát, és az lenne a fair, hogy mindenki tegyen valami kicsit hozzá. Aki megkapja a munkahelyek megőrzésére vonatkozó támogatást, akkor jó lenne, ha beoltatná magát


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– jelentette ki a horvát miniszterelnök, aki egy újságírói kérdésre reagálva egyértelműen megerősítette, hogy a további segélyezést a vakcina felvételéhez kötik.

Az alapvető emberi jogok

A megkérdezett vállalkozók arra panaszkodnak, hogy az utóbbi időben növekedtek a beszerzési árak, és többet kell fizetni az alkalmazottaknak is, miközben a forgalom nem éri el a -es esztendő szintjét, és ezért állami támogatás nélkül csődbe mennek.

A “Vállalkozók Hangja” elnevezésű szervezet vezetője szerint alkotmányellenes a miniszterelnök elképzelése, sőt, még annál is több.

Ez egy veszélyes kijelentés, mert érinti az alapvető emberi jogokat. Felvetődik a kérdés, hogy kinek is kell beoltatnia magát, a tulajdonosnak, az igazgatónak vagy minden egyes dolgozónak

– jelentette ki Dražen Oreščanin.

A Horvát Munkáltatók Szövetsége (HUP) szintén nem ért egyet a kormány terveivel, és azt követeli, hogy a biztonságos üzletmenet érdekében a kormány legalább fél évre előre tervezzen.


A jelenlegi munkaerőpiaci helyzeten felbátorodva a zágrábi vezetés azonban erre egyre kevésbé hajlik, és inkább “menet közben” kíván dönteni.

Ez azonban óvatosságra intheti a vállalkozókat a munkahelyteremtést illetően, mert senki sem tudja, hogy a járványhelyzet hogyan alakul, és őszre lesz-e újabb vírushullám Horvátországban.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: