Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Európai Unió

VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ales hojs
A cikk meghallgatása

 
A szlovén belügyminisztérium közlése szerint új különleges egység kezdte meg tevékenységét a szlovén határrendészet keretében kedden a horvát határhoz közeli Brežicében, ahol a legtöbb migráns lépi át illegálisan a határt.

A 23 rendőrből álló egység – amelyet a tervek szerint később 52 főre növelnek – az illegális migrációval és emberkereskedelemmel kapcsolatos műveletekben, valamint a határokon átnyúló bűncselekmények elleni küzdelemben vesz részt. Járművekkel, éjjellátó kamerákkal és drónokkal ellenőrzi majd a határt.

Aleš Hojs belügyminiszter a helyszínen elmondta: bár a migráció látszólag csökkenő tendenciát mutat, a menekültkérdés globális alakulása arra utal, hogy ez megváltozik. VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét

– A határ ezen része különösen veszélyeztetett. Itt az ideje megfelelően felkészülni


– fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette: az Európai Unióban tárgyalások folynak arról, hogyan lehet megfelelően ellenőrizni a schengeni külső határokat, és visszaküldeni a migránsokat a nem uniós országokba.

– Amíg azonban nem születik ilyen megállapodás, önökre kell támaszkodnunk


– mondta a miniszter a szolgálatot teljesítő rendőröknek.

A szlovén rendőrség ez év első öt hónapjában 2440 illegális határsértőt tartóztatott fel, ami több mint 25%-kal kevesebb, mint az előző év ugyanezen időszakában.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava