Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Egészségügy

EGY CSAPATBAN RONALDÓVAL: A portugál focista árverésre ajánlotta fel egyik mezét, pela vitoria de Gavrilo

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gavrilo
A cikk meghallgatása

 
Mintegy másfél hónappal ezelőtt 7 500 010 dinárért, vagyis majdnem 23 milliór forintért ment el Cristiano Ronaldo kapitányi szalagja, amelyet a Szerbiával játszott belgrádi meccs legvégén csapott fölhöz a portugál válogatott csapatkapitánya a Rajko Mitić stadionban. A befojt összeget egy gerincből eredő izomsorvadásban (SMA) szenvedő nyolc hónapos csecsemő meggyógyítására fordítják, ami 2,5 millió euróba kerül. Nem kizárt, hogy Gavrilo Đurđević Budapesten kapja meg a génterápiás kezelést, akárcsak a vajdasági Pál Gajódi Olivér.

A nyolc hónapos Gavrilo Đurđević gyógyításához 2,5 millió euróra lenne szükség, ennek azonban még a fele sincs meg.

A Cristiano Ronaldo árverésre bocsátott kapitányi szalagjáért adott összeg már bekerült a kragujevaci kisfiú számára létrehozott pénzalapba. Valójában nem is annyi, mint amennyiért a kapitányi szalag elkelt, a Mozzart fogadóiroda ugyanis a 7,5 millió dináros ár helyett majdnem 8 millió dinárt (25 millió forint) utalt át a kijelölt számlára.

A fogadóiroda egy ügynökségen keresztül felfelvette a kapcsolatot Cristiano Ronaldoval, aki így értesült arról, hogy a kapitányi szalagért kapott összeg humanitárius célokat szolgált. kikialtasi ar

Ronaldo örült, hogy végül valami nagyon szép dolog kerekedett ki az egész eseményből, és úgy döntött, hogy elküldi egyik mezét, amelyben a Juventusban játszott, és amelyet alá is írt:

– Para Gavrilo! Pela vitoria de Gavrilo!


– azaz Gavrilo számára! Gavrilo győzelméért.

Elakadt a gyűjtés

A Mozzart fogadóiroda, amely az előző jótékonysági licitáción megvásárolta a portugál csatár csapatkapitányi karszalagját, az “Együtt az Életért” (Zajedno Za Život) szervezeten keresztül azonnal licitre is bocsátotta Ronaldo mezét a Limundo internetes árverési oldalon. ana ivanovic

A mezből származó bevételt ezúttal is a nyolc hónapos kisfiú gyógykezelésére fordítják, csakhogy nincs licitáló, pedig a határidő kedden dél körül lejár. Eddig ketten tettek ajánlatot, így a mez még mindig az 1 millió dináros (3 millió forint) kikiáltási ár közelében áll.

A beteg kisfiú édesanyja néhány héttel ezelőtt panaszolta el a belgrádi Blic című napilapnak, hogy korábban naponta tízezer befizetés is érkezett a telefonos támogatóktól, mostanában viszont ezer alatt van az üzenetek száma.

A segélyakcióhoz áprilisban csatlakozott Ana Ivanović egykori szerb teniszező is, aki egyik ruháját ajánlotta fel, amelynek a kiáltási ára 12 ezer dinár volt, és amely végül 18 ezer dinár körül, vagyis mintegy 55 ezer forintért kelt el. A rózsaszín ruhát Ivanović 2008-ban viselte, amikor megnyerte a Roland Garrost.

A génterápiás kezelés

Ha mégis összejön a pénz, akkor a kis Gavrilo Đurđević nagy valószínűséggel a budapesti Bethesda Gyermekkórházba kerül, a másik opció Szlovénia.

Az Index március közepi jelentése szerint a Bethesdában már tíz génterápiást SMA-kezelést végeztek.

Januárban a Szerbiában élő vajdasági magyar kisfiúnál, Pál Gajódi Olivérnél hajtották végre a Bethesda Gyermekkórház szakemberei a tizedik SMA-s génterápiás beavatkozást.

Az elmúlt másfél év alatt két magyar, négy szlovák, egy holland, egy erdélyi, egy török és immár egy Szerbiában élő magyar gyermeknél alkalmazta a kórház a génterápiás kezelést.

Ezzel a Bethesda lett az egyik legtöbb tapasztalattal rendelkező intézmény Európában, amely ezt a terápiát végzi.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava