BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát

Albanian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát sqArabic dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát arArmenian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát hyBelarusian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát beBengali dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát bnBosnian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát bsBulgarian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát bgChinese (Simplified) dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát zh CNChinese (Traditional) dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát zh TWCroatian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát hrCzech dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát csDanish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát daDutch dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát nlEnglish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát enEstonian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát etFinnish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát fiFrench dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát frGeorgian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát kaGerman dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát deGreek dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát elHebrew dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát iwHungarian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát huIcelandic dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát isIrish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát gaItalian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát itJapanese dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát jaKorean dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát koLatvian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát lvLithuanian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát ltMacedonian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát mkMalay dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát msNorwegian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát noPashto dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát psPersian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát faPolish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát plPortuguese dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát ptRomanian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát roRussian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát ruSerbian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát srSlovak dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát skSlovenian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát slSpanish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát esSwedish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát svTurkish dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát trUkrainian dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát ukWelsh dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát cy

Olvasási idő: 3 percA Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett határozatával két gyilkosság miatt első fokon életfogytiglanra ítélt egy szerbiai magyar férfit. Erről az említett ügyészség közleményben számolt be. A tájékoztatásból, illetve az MTI által közölt hírből ugyan kimaradt az elítélt neve, de a bűnlajstromból egyértelműen kiderül, hogy kiről van szó. Az elítélt személy Dér Csaba.

Két áldozat

Az eljárás adatai szerint a 40 éves szerb-magyar kettős állampolgár 2018 júliusában egy amszterdami kávézóban tarkón lőtt egy horvát férfit.

Dér Csaba ezután elhatározta, hogy végez egy magyar kábítószer-kereskedővel, akivel találkozót beszélt meg 2018. szeptember 19-én, az esti órákra Budapesten, a XV. kerületi, Szentmihályi úti bevásárlóközpont és a Szilas-patak közé.

A találkozón elterelte a sértett figyelmét azzal, hogy kábítószernek látszó, valójában cukorhelyettesítő anyagot tartalmazó csomagokat adott át neki megvizsgálásra, majd fejbe lőtte.

A csantavéri születésű Dér a külföldi rejtőzködéséhez hamis okmányokat készített és használt.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói nemzetközi együttműködéssel azonosították az elkövetőt, akit aztán 2019. március 1-jén elfogott a cseh rendőrség. Az elfogás előkészítésében kiemelkedő szerepe volt két uniós szervnek, a Eurojustnak és az Europolnak is.

A mosolygós gyilkos

Nem a fenti gyilkosság volt az egyetlen, amely Dér Csaba számlájára írható.

A gyanú szerint 2017. augusztus 28-án Barcelonában többször rálőtt Nebojša Stojkovićra, a belgrádi Rakovica-klán vezetőjére, a maffiózó végül túlélte a gyilkossági kísérletet.

A Stojkovićtyal együtt sétáló társát a bérgyilkos nem bántotta, így a spanyol rendőrök azonnal azt feltételezték, hogy a célpont csak a klánvezér volt.

A nyomozóhatóságok szerint az ügyben a megbízó a montenegrói Kavački-klán volt, amely újabb gyilkosságot “rendelt meg” Dérnél, de annak végrehajtására nem került sor. Stojković 2019 januárjában került rendőrkézre Belgrádban.

A gyanú szerint Dér Csabának ezen felül köze volt egy 2019 januárjában, Belgrádban elkövetett gyilkossághoz is. A célpont Aleksandar Šarac drogkereskedő volt; Dér Csaba azonban tévedésből a férfi egyik rokonát lőtte le.

Az áldozat épp egy babakocsit próbált betenni az autójába, amikor Dér Csaba egy fehér autóval a helyszínre érkezett, kiszállt, odament a férfihoz, a szemébe nézett, rámosolygott és több golyóval végzett vele.

Megrázó felvételek következnek:


Aleksandar Šaracot tavaly októberben végül mégiscsak meggyilkolták egy belgrádi bevásárlóközpont parkolójában.

A spanyolországi támadást a magyar hatóságok nem vizsgálták, a belgrádi leszámolás ügyében, a szerb hatóságok jogsegélykérelme alapján Magyarországon gyanúsították meg Dér Csabát.

Aleksandar Vučić szerb elnök tavaly november közepén kijelentette, hogy információi szerint a Magyarországon őrizetben lévő Dér Csabának kellett volna megölnie őt, a vajdasági magyar származású bérgyilkos állítólag erre kapott megbízást két bűnözői csoporttól is.

Ezzel kapcsolatban akkor bizonyítékok nem láttak napvilágot, viszont a jelenlegi fejlemények tükrében növekedhet az említett elnöki nyilatkozat jelentősége, bár mostanában Dér Csaba neve még nem merült fel ilyen és semmilyen értelemben.

Az áldozat lányának támogatása

A délszláv maffia bérgyilkosának tartott Dér Csaba támogatja a Budapesten megölt Vetula László lányát, bár magát a gyilkosságot nem ismerte el.

Hálával kell tartoznom neki, mert már most többet segített, mint édesapám bármikor

– mondta a Hír TV egyik műsorában Vetula Vivien, aki hatéves korában elvesztette az édesanyját, ezért a gyámhatóság 67 éves dédnagymamáját bízta meg a felnevelésével. A vér szerinti apját életében mindössze kétszer látta.

Vártam, hogy majd megjelenik az édesapám, hogy szülinapom van, vagy bármiféle ünnep, egy anyák napja, egy évforduló vagy bármi, de soha nem jelent meg


– jelentette ki Vivien az apjáról szólva.

Az ítélet

Dér Csaba ellen a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közokirat-hamisítás miatt emelt vádat.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A Fővárosi Törvényszék szerdán a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb negyven év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A Fővárosi Főügyészség az elsőfokú ítélet nem jogerős, miután az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása, azaz tényleges életfogytiglan érdekében fellebbezett, de fellebbezett a vádlott és védője is.
______________
Fotó: Dér Csaba, forrás: InstagramIratkozz fel a napi hírlevélre!


dér BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát balkanac nagy


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kövess bennünket a Facebookon!