Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bűnügy

BÉRGYILKOS: Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát

der caba instagram
Olvasási idő: 3 perc

A Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett határozatával két gyilkosság miatt első fokon életfogytiglanra ítélt egy szerbiai magyar férfit. Erről az említett ügyészség közleményben számolt be. A tájékoztatásból, illetve az MTI által közölt hírből ugyan kimaradt az elítélt neve, de a bűnlajstromból egyértelműen kiderül, hogy kiről van szó. Az elítélt személy Dér Csaba.

Két áldozat

Az eljárás adatai szerint a 40 éves -magyar kettős állampolgár 2018 júliusában egy amszterdami kávézóban tarkón lőtt egy férfit.

Dér Csaba ezután elhatározta, hogy végez egy magyar -kereskedővel, akivel találkozót beszélt meg 2018. szeptember 19-én, az esti órákra Budapesten, a XV. kerületi, Szentmihályi úti bevásárlóközpont és a Szilas-patak közé.

A találkozón elterelte a sértett figyelmét azzal, hogy kábítószernek látszó, valójában cukorhelyettesítő anyagot tartalmazó csomagokat adott át neki megvizsgálásra, majd fejbe lőtte.

A csantavéri születésű Dér a rejtőzködéséhez hamis okmányokat készített és használt.

A Budapesti -főkapitányság nyomozói nemzetközi együttműködéssel azonosították az elkövetőt, akit aztán 2019. március 1-jén elfogott a cseh rendőrség. Az elfogás előkészítésében kiemelkedő szerepe volt két uniós szervnek, a Eurojustnak és az Europolnak is.

A mosolygós gyilkos

Nem a fenti gyilkosság volt az egyetlen, amely Dér Csaba számlájára írható.

A gyanú szerint 2017. augusztus 28-án Barcelonában többször rálőtt Nebojša Stojkovićra, a belgrádi Rakovica-klán vezetőjére, a maffiózó végül túlélte a gyilkossági kísérletet.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Stojkovićtyal együtt sétáló társát a bérgyilkos nem bántotta, így a rendőrök azonnal azt feltételezték, hogy a célpont csak a klánvezér volt.

A nyomozóhatóságok szerint az ügyben a megbízó a montenegrói Kavački-klán volt, amely újabb gyilkosságot “rendelt meg” Dérnél, de annak végrehajtására nem került sor. Stojković 2019 januárjában került rendőrkézre Belgrádban.

A gyanú szerint Dér Csabának ezen felül köze volt egy 2019 januárjában, Belgrádban elkövetett gyilkossághoz is. A célpont Aleksandar Šarac drogkereskedő volt; Dér Csaba azonban tévedésből a férfi egyik rokonát lőtte le.

Az áldozat épp egy babakocsit próbált betenni az autójába, amikor Dér Csaba egy fehér autóval a helyszínre érkezett, kiszállt, odament a férfihoz, a szemébe nézett, rámosolygott és több golyóval végzett vele.

Megrázó felvételek következnek:

Aleksandar Šaracot tavaly októberben végül mégiscsak meggyilkolták egy belgrádi bevásárlóközpont parkolójában.


A spanyolországi támadást a magyar hatóságok nem vizsgálták, a belgrádi leszámolás ügyében, a szerb hatóságok jogsegélykérelme alapján Magyarországon gyanúsították meg Dér Csabát.

Aleksandar Vučić szerb elnök tavaly november közepén kijelentette, hogy információi szerint a Magyarországon őrizetben lévő Dér Csabának kellett volna megölnie őt, a vajdasági magyar származású bérgyilkos állítólag erre kapott megbízást két bűnözői csoporttól is.

Ezzel kapcsolatban akkor bizonyítékok nem láttak napvilágot, viszont a jelenlegi fejlemények tükrében növekedhet az említett elnöki nyilatkozat jelentősége, bár mostanában Dér Csaba neve még nem merült fel ilyen és semmilyen értelemben.

Az áldozat lányának támogatása

A bérgyilkosának tartott Dér Csaba támogatja a Budapesten megölt Vetula László lányát, bár magát a gyilkosságot nem ismerte el.

Hálával kell tartoznom neki, mert már most többet segített, mint édesapám bármikor

– mondta a Hír TV egyik műsorában Vetula Vivien, aki hatéves korában elvesztette az édesanyját, ezért a gyámhatóság 67 éves dédnagymamáját bízta meg a felnevelésével. A vér szerinti apját életében mindössze kétszer látta.

Vártam, hogy majd megjelenik az édesapám, hogy szülinapom van, vagy bármiféle ünnep, egy anyák napja, egy évforduló vagy bármi, de soha nem jelent meg

– jelentette ki Vivien az apjáról szólva.

Az ítélet

Dér Csaba ellen a Fővárosi Főügyészség előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közokirat-hamisítás miatt emelt vádat.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a a férfit ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A Fővárosi Törvényszék szerdán a vádlottat a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy leghamarabb negyven év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A Fővárosi Főügyészség az nem jogerős, miután az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárása, azaz tényleges életfogytiglan érdekében fellebbezett, de fellebbezett a vádlott és védője is.
______________
Fotó: Dér Csaba, forrás: Instagram


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: