Connect with us

Földrengés

MOL: A horvátországi földrengés nem veszélyeztette az INA horvát olajipari vállalat olaj- és gáztermelését

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvátországi újabb, a korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú keddi földrengés nem veszélyeztette sem az INA horvát olajipari vállalat olaj- és gáztermelését, sem pedig a finomítást, a logisztikát, illetve a nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet – közölte a Mol Zrt. kommunikációs irodája kedden az MTI-vel.

A közleményben kihangsúlyozták: az INA Downstream 2023 New Course elnevezésű transzformációs programjának megfelelően az INA minden, horvátországi kőolaj-feldolgozással kapcsolatos tevékenységét a rijekai finomítóba központosította.

A sziszeki (Sisak) telephelyet ipari területté alakítja át, amelyben fenntartható tevékenységek (logisztikai hub, bitumen előállítás, fotovoltaikus erőmű), valamint várhatóan biofinomító kap helyet.

– A földrengés csak kisebb károkat okozott a sziszeki telephely épületeiben, Rijeka viszont kívül esett a rengés hatósugarán. A piac ellátása garantált és biztonságos

– húzták alá.

A földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, Sziszektől 12 kilométerre.

Hétfőn kora reggel egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a területet, amelyet másfél órán belül egy 4,7-es és egy 4,1-es erősségű földmozgás követett.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava