Connect with us

Járvány

NINCS ÚJÉVEZÉS: Észak-Macedónia betiltotta az újévi és a vallási rendezvényeket

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ujevi unnepseg
A cikk meghallgatása

Az észak-macedón kormány a koronavírus-járvány miatt elfogadta a felvetést, hogy tiltsák be az újévi ünnepségek megszervezését és a vallási ünnepek megtartását – írja a szkopjei Nova Makedonija nevet viselő hírportál.

Az újévi ünnepségek szervezésének tilalma nyílt és zárt térre egyaránt vonatkozik, legyen bárki is a szervező, fizikai vagy jogi személy, ideértve az állami intézményeket is.

Ennek értelmében utasították az önkormányzatokat, valamint a helyi önkormányzatok által létrehozott összes szervezetet, hogy a közelgő újév és a vallási ünnepek alkalmával nem tarthatnak semmilyen csoportos összejövetelt és ünnepséget. A már megszervezett ünnepségeket le kell mondani.

Ugyanez vonatkozik a szállodákra, a motelekre és a hostelekre is, ahol az éttermek kizárólag a szállóvendégek kiszolgálására használhatók esti kilenc órával bezárólag. Más vendéglátóhelyek este hat óráig tarthatnak nyitva.

Az észak-macedón kormány egyúttal felszólította a vallási közösségeket, hogy a közelgő vallási ünnepek alkalmával ne tartsanak csoportos összejöveteleket a vallási épületekben és azok környékén, ami vonatkozik a házaknál, a hétvégi házaknál és a különböző turisztikai helyszíneken szokásos rendezvényekre.

Az intézkedések sikeres végrehajtása érdekében a kormány fokozott ellenőrzését rendelt el a COVID-19 elleni védekezés szellemében.

Az új intézkedések december 18-án lépnek érvénybe, és január 20-án veszítik hatályukat.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava