Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

BOLGÁR BLOKKOLÁS: Boriszov bolgár miniszterelnök is megszólalt az észak-macedón csatlakozási tárgyalások ügyében

2020 11 20 002928
Olvasási idő: 1 perc

Bojko Boriszov végre megszólalt az észak- ügyében, miután Görögországot követően most Bulgária tett keresztbe Macedóniának.

Annak, hogy Bulgária nem hajlandó jóváhagyni EU-csatlakozási tárgyalásainak kereteit, semmi köze a bolgárok makacsságához, ez egy elvi kiállás, ami az összes bolgár elvárásait tükrözi – vannak dolgok, amikbe a népünk semmiképpen sem fog beleegyezni.

Boriszov ezekkel a szavakkal törte meg a hallgatást egy héttel a macedón kollégájával, Zoran Zaevvel történt találkozója után.

Bolgár sajtóbeszámolók szerint a miniszterelnök a Szkopjével fennálló viszonyról a csütörtöki (november 19.) ülésen beszélt, egy nappal azután, hogy blokkolta az EU-s csatlakozási tárgyalásokat.

Ekaterina Zaharieva bolgár azt mondta, hogy Bulgária történelmi és nyelvi viták miatt egyelőre nem támogatja, hogy az EU és Szokpje között elkezdődjenek a csatlakozási tárgyalások.

Boriszov “várva várt” nyilatkozatában a történtekért Észak-Macedóniára hárította a felelősséget.

Bulgária minden tőle telhetőt megtett, hogy ne legyen az az ország, amely nemet mond Észak-Macedóniának, és kereste az összes lehetséges kompromisszumot. Sajnálatos módon szkopjei barátaink nem mutatták azt, hogy elkötelezettek lennének ez ügyben. Azt gondolták, hogy a nyomásgyakorlás és a segítségével megváltoztathatják Bulgária álláspontját. Azonban vannak olyan dolgok, amikbe a népünk semmiképpen sem fog beleegyezni.

A bolgár kormányfő arra emlékeztetett, hogy Bulgária „mindennél jobban szeretné”, hogy a szomszédai és barátai az egész nyugat-balkáni régióból az európai család tagjaivá váljanak.

Rendkívül jóindulatúak és figyelmesek voltunk a tárgyalásaink során, mindig próbáltuk elmagyarázni, hol vannak a kompromisszumaink határai

– jegyezte meg a bolgár miniszterelnök.

Véleménye szerint Bulgária kész folytatni a tárgyalásokat, de erőteljesen ellenzi a „bolgár-ellenes retorika” alkalmazását.

Az utóbbi időben sokkal keményebb hangnemet használ, miután Bulgária azt mondta, vannak „vörös vonalak” a vitában.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ezzel egyidőben a Boriszov által októberben kijelölt határidőt egy héttel kitolták (november 17-ig), és új napot jelöltek ki decemberben, amikor az Általános Ügyek Tanácsa legközelebb összeül.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: