Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

CSÓNAKÁZÁS: Gumicsónakkal jutottak át a határon migránsok, de “szárazföldön” többen lépnek be Magyarországra

tisa csonak
Olvasási idő: 1 perc

Két csoport is gumicsónakkal lépte át a magyar- határt illegálisan Szegednél, a Tiszán szombatra virradóra – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A police.hu beszámolója szerint az utóbbi egy napban majdnem száz migráns tett kísérletet arra, hogy bejusson Magyarországra.

Éjszakai csónakázás a Tiszán

Szabó Szilvia közölte, 2 óra 20 perckor Szeged külterületén a Tiszán és a folyó árterében egy ötfős csoportot tartóztattak fel a járőrök.

A maguka szír állampolgárnak valló migránsok gumicsónakkal lépték át illegálisan a határt.

Öt óra előtt Szeged külterületén, a Tiszán egy újabb illegálisan érkező csónakot fedeztek fel a .

Az öt külföldi tunéziai, illetve líbiai állampolgárnak vallotta magát – tudatta a százados.

2009-ben 15 koszovói vesztette életét Szeged alatt a Tiszán, miközben csónakjukkal illegálisan megpróbálták átlépni a szerb-magyar határt.

Egy híján száz

A elleni ostromot méreteit jól jelzi, hogy a magyar rendőrök egy nap alatt 99 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek csak Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2020. október 30-án 0 óra és 24 óra között 18 esetben, összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szatymaz, Röszke, Klárafalva, Ruzsa, Csengele és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a Röszke -határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok , szír, algériai, palesztin, marokkói, egyiptomi, bangladesi, indiai, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Készenléti Rendőrség járőrei 2020. október 30-án 20 órakor Domaszék külterületén, az 55-ös számú főúton állítottak meg egy ú személyautót.

A járművet egy román férfi vezette, rajta kívül még egy, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, aki azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román és egy honosságú kamionban, összesen kilenc határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap.

A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen nyolc migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen területére lépjen.

A kép illusztráció


Aestherar 412
tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: