Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Migráció

NEM LEHET TÜNTETNI A MIGRÁNSOK ELLEN: A rendőrség betiltotta a horgosi migránsellenes demonstrációt

aron gazdag gazdag aron
Olvasási idő: 1 perc

Az észak-bácskai és észak-bánáti települések lakói évek óta szenvednek a migrációtól. A jelenlegi “politikai konstelláció” miatt azonban semmi sem történik, miközben a migránsok egyre szemtelenebbek, már nem csak az üres, hanem a lakott házakba is betörnek. A horgosiak demonstrálni akartak a kialakult helyzet miatt, de a nagykikindai rendőrség nem engedélyezte a megmozdulást.

A járványhelyzet miatt nem lehet tüntetni

A “HORGOS – a mi falunk :)” internetes oldalon megjelent szerint az október 17-ére tervezett elmarad, mert a nagykikindai rendőrség “lefújta a demonstrációt”.

A rendőrség döntését nem a mingránshelyzettel, hanem a járványhelyzettel hozta összefüggésbe.

A tüntetést betiltását azzal indokolták, hogy a szerbiai legújabb rendelete alapján 30-nál több személy nem vehet részt a rendezvényen.

https://www.facebook.com/robert.szalma.90/posts/1733143873521840

A demonstrációt az eredeti tervek szerint október 17-én délután három órakor a horgosi kultúrház előtt tartották volna meg, de erre a hatósági tiltás után “nincs törvényes” lehetőség.

A bátrabbak vállalnák a kockázatot, és mindenképpen megtartanák a migránsellenes megmozdulást, mások viszont azt javasolják, hogy több párhuzamos tüntetést jelentsenek be.

A migránsokat nem zavarta a házigazda jelenléte

A horgosiak elkeseredését az váltotta ki, hogy a migánsokat már akkor is bemennek a házakba, amikor a tulajdonosok otthon vannak.

Egy horgosi fiatalember október elsején a közösségi médiában figyelmeztette a falu át, hogy zárjanak be ajtót-kaput, amit lehet, miután hozzájuk betörtek a és kirabolták őket.

A bejegyzés szerint az sem zavarta őket, hogy a házban világított a lámpa, és hogy mindenki otthon volt.


kis festett kabatok222kis festett kabatok
Csak pénzt vittek el, egy órát, meg egy kabátot, szerencsére senkinek semmi baja…

A három betörőt ugyan hamarosan előállították és azonosították, de később szabadon távozhattak a rendőrségről.

A zsebük tele voltak pénzzel, de ahhoz, hogy visszakaphassuk a tulajdonunkat, meg kellett volna mondanunk a tőlünk ellopott pénzek sorszámát

– mondták a kárvallottak az egyik magyar hírportálnak.

A tél közeledtével a migránsok egyre agresszívabbak.

Nem csak szálláshelyet keresnek maguknak, hanem meleg ruhákra is szükségük van, így valószínűleg nem csökken, hanem inkább növekszik a hasonló esetek száma.

Tüntetni, és az elkeseredettségnek hangot adni viszont nem lehet a járványhelyzet miatt.Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: