Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Macedónia

RÁDUPLÁZTAK: Újabb börtönbüntetést kapott hazájában Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök

gruevszki
Olvasási idő: 1 perc

Újabb börtönbüntetésre ítélték Észak-Macedóniában volt öt, aki két évvel ezelőtt Magyarországra szökött első börtönbüntetésének a letöltése elől. A két ítélet alapján Gruevszkinek három és fél évre kellene börtönbe vonulnia. ha egyszer netlán hazatérne. A mostani ítéletet azt követően mondták ki, hogy a hét elején négyéves börtönbüntetésre az idrizovói börtönbe zárták Gordana Jankulovszka volt észak- belügyminisztert.

Most csak másfél

A Nezaviszen Vesznik (Независен Весник) szkopjei napilap internetes honlapja szerint ezúttal másfél év börtönt szabtak ki Gruevszkire, akit korábban már két év börtönre ítéltek egy Mercedes gépkocsi törvénytelen beszerzésének a vádjával.

A nezavisen.mk honlap beszámolója szerint a felbújtóként bűnösnek találta az „Erőszak a központban” elnevezésű ügyben Nikola Gruevszki volt miniszterelnököt, valamint Janakieszki volt közlekedési és táközlési minisztert.

Az „Erőszak a központban” néven ismertté vált büntetőügyben Gruevszki távollétében egy év hat hónap börtönbüntetést kapott, míg Janakieszki egy év börtönt négy évre felfüggesztve.

A volt közlekedési miniszter tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, azt hangoztatta, hogy nincs bizonyíték a bűnösségére.

A 2016 óta tartó ügyben meghozott ítélet még nem jogerős.

Mit követtek el?

A bíróság szerint a két volt politikus volt a felbújtója annak a randalírozásba torkollt tüntetésnek, amelyet kormánypárti szimpatizánsok tartottak a szkopjei városháza előtt 2013. július 7-én és 10-én.

A tüntetők meg akarták akadályozni, hogy az blokkolhassa Nikola Gruevszki miniszterelnök városátépítési terveinek a megvalósítását.

A bíróság az elkövetők közül hármat 10 hónapos börtönre ítélt három évre felfüggesztve. Két másik elkövetőre féléves börtönt szabtak ki, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Valamennyi elítéltnek kártérítést is kell fizetnie 27 ezer dénár (1 dénár=5,84 forint) értékben.

A nezavisen.mk kiemelte, hogy ez az első ítélet a Janakieszki ellen indított perekben.

A honlap szerint ezek között a volt kormánytag ellen négy olyan ügyben is vizsgálat folyik, amelyekben Nikola Gruevszki volt miniszterelnök is gyanúsított.

Részletek ismertetése nélkül csak annyit közöltek ezekről, hogy az ügyek a TNT, a Röppálya, a Titanic és az Április 27. szervezői elnevezést viseli.

Aestherar 412
tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: