Connect with us

Macedónia

RÁDUPLÁZTAK: Újabb börtönbüntetést kapott hazájában Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök
0 (0)

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Újabb börtönbüntetésre ítélték Észak- Macedóniában Nikola Gruevszki volt miniszterelnököt, aki két évvel ezelőtt Magyarországra szökött első börtönbüntetésének a letöltése elől. A két ítélet alapján Gruevszkinek három és fél évre kellene börtönbe vonulnia. ha egyszer netlán hazatérne. A mostani ítéletet azt követően mondták ki, hogy a hét elején négyéves börtönbüntetésre az idrizovói börtönbe zárták Gordana Jankulovszka volt észak-macedón belügyminisztert.

Most csak másfél

A Nezaviszen Vesznik (Независен Весник) szkopjei napilap internetes honlapja szerint ezúttal másfél év börtönt szabtak ki Gruevszkire, akit korábban már két év börtönre ítéltek egy Mercedes gépkocsi törvénytelen beszerzésének a vádjával.

A nezavisen.mk honlap beszámolója szerint a bíróság felbújtóként bűnösnek találta az “Erőszak a központban” elnevezésű ügyben Nikola Gruevszki volt miniszterelnököt, valamint Mile Janakieszki volt közlekedési és táközlési minisztert.

Az “Erőszak a központban” néven ismertté vált büntetőügyben Gruevszki távollétében egy év hat hónap börtönbüntetést kapott, míg Janakieszki egy év börtönt négy évre felfüggesztve.

A volt közlekedési miniszter tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, azt hangoztatta, hogy nincs bizonyíték a bűnösségére.

A 2016 óta tartó ügyben meghozott ítélet még nem jogerős.

Mit követtek el?

A bíróság szerint a két volt politikus volt a felbújtója annak a randalírozásba torkollt tüntetésnek, amelyet kormánypárti szimpatizánsok tartottak a szkopjei városháza előtt 2013. július 7-én és 10-én.

A tüntetők meg akarták akadályozni, hogy az ellenzék blokkolhassa Nikola Gruevszki miniszterelnök városátépítési terveinek a megvalósítását.

A bíróság az elkövetők közül hármat 10 hónapos börtönre ítélt három évre felfüggesztve. Két másik elkövetőre féléves börtönt szabtak ki, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették.

Valamennyi elítéltnek kártérítést is kell fizetnie 27 ezer dénár (1 dénár=5,84 forint) értékben.

A nezavisen.mk kiemelte, hogy ez az első ítélet a Janakieszki ellen indított perekben.

A honlap szerint ezek között a volt kormánytag ellen négy olyan ügyben is vizsgálat folyik, amelyekben Nikola Gruevszki volt miniszterelnök is gyanúsított.

Részletek ismertetése nélkül csak annyit közöltek ezekről, hogy az ügyek a TNT, a Röppálya, a Titanic és az Április 27. szervezői elnevezést viseli.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava