Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

KORONAVÍRUS: A horvát hadsereg lemondta részvételt a nemzetközi hadgyakorlatokon és más tevékenységekben

crnomerc
Olvasási idő: 1 perc

A megfertőzte a egyik katonáját is, ami miatt további 20 házi karanténba került. A kialakult helyzettel összhangban a horvát hadsereg lemondta tagjainak részvételét a nemzetközi tevékenységekben – a hadgyakorlatokon és a tanfolyamokon – a horvátországi tevékenységet pedig a lehető legkisebb mértékre csökkentették.

Mindent fertőtlenítettek

A megbetegedett katona a zágrábi Črnomerc laktanyában dolgozott, és mivel ebben a városrészben lakott, otthonról járt be a munkahelyére.

A Črnomerc laktanya a horvát hadsereg egyik kiképző központja, a kilencvenes években dúló háborúk idején az -egységek állomásoztak ott.

Dr. Boris Zdilar dandártábornok, a horvát vezérkar egészségügyi tanácsadója koronavírusos megbetegedéssel kapcsolatban kijelentette, hogy már fertőtlenítették az érintett épületeket, a megbetegedett katona társait pedig két hetes házi karanténba küldték.

Az intézkedés jelenleg 20 katonát érint.

zdilar

A helyzetet ellenőrzés alatt tartjuk. Hazaküldtük azokat a katonákat, akik kapcsolatba kerültek vele. Most rekonstruáljuk, hogy a megbetegedett katona mit csinált, merre járt, és kivel találkozott az utóbbi 12-13 napban, amióta kapcsolatba került azzal a személlyel, aki megfertőzte őt

– nyilatkozta a horvát dandártábornok, aki szerint a megbetegedett katonát a zágrábi ügyi kórházban ápolják.

Takarékra állítják a hadsereget

A horvát hadsereg közleménye szerint a koronavírus miatt kialakult helyzetben lemondták a horvát katonák részvételét a nemzetközi tevékenységekben, vagyis a közös hadgyakorlatokon és tanfolyamokon.

Ezzel párhuzamosan a horvát hadsereg hazai, azaz horvátországi tevékenységét a lehető legkisebb mértékre csökkentették.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Dr. Boris Zdilar dandártábornok ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy módosítják az időbeosztásokat és úgy alakítják ki a katonák mozgását és gyülekezését, hogy csökkentsék a megbetegedés kockázatát.

A horvát hadsereg közlemény szerint a küldetésekben és akciókban részt vevő horvát katonák jól vannak, akárcsak azok, akik otthon teljesítenek szolgálatot.

Ennek értelmében a horvát hadsereg készenléte és felkészültsége nem került veszélybe.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: