Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

HÍRZÁRLAT: Ellenzéki tüntetők vonták zárlat alá a szerbiai közszolgálati televízió bejáratát

blokada cuvari vatre

Olvasási idő: 3 perc

A Szövetség Szerbiáért ellenzéki tömörülés vezetői és körülbelül kétszáz aktivista nyolc órán át tartotta lezárva a szerbiai állami , az RTS székházának bejáratát. Ez idő alatt senki sem léphetett be a Belgrád központjában, a szerbiai szomszédságában lévő épületbe, de bárki távozhatott onnan. Vuk Jeremić, a szerbiai Néppárt elnöke szerint arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a közszolgálati televízió nem tölti be a törvény által előírt funkcióját. A tüntetők közül senki sem tett kísérletet arra, hogy bemenjen az épületbe.

Hitler és a tábornokok

Vuk Jeremić azzal vádolta meg az állami televíziót, hogy a Szerbiai Haladó Párt vezetésének, nevezetesen pedig köztársasági elnöknek és kabinetjének parancsait hajtja végre.

Az ellenzéki tömörülés soros elnöke szerint tudatában vannak annak, hogy a tiltakozó akciótól nem várhatnak akkora eredményt, mint amekkorát a szerb médiatanácsadója vagy az államfő egyetlen telefonhívással elér.vuk jeremic rts

Nekünk nincs akkora hatalmunk, mint amekkorát az elnök megteremtett magának. Ha ezt nyomásgyakorlásnak szeretnék nevezni, hát tegyék! Mi ezzel szeretnénk elérni az állami televízió felszabadítását.

Vuk Jeremićet azzal szembesítették, hogy az RTS jelenlegi vezetését még azt megelőzően nevezték ki, hogy a Szerbiai Haladó Párt kormányra került.

A szerb ellenzéki politikus szerint Hitler is sok tábornokot örökölt, akik aztán végrehajtották a parancsait.

Jeremić úgy nyilatkozott, hogy nem maguknak követelnek bármit is. Még azt sem kérik, hogy képernyőre kerüljenek.

Tegyék a dolgukat, és tájékoztassák a nézőket mindarról, ami Szerbiában történik!

Elmondása szerint csak azt szeretnék elérni, hogy az állami televízió foglalkozzon a apja körül kialakult fegyverkereskedelmi botránnyal, egy újságírónő ával és egy ellenzéki újságíró házának felgyújtásával is.

Egész pontosan azt szeretnénk, hogy az állami televízió töltse be közszolgálati szerepét, hogy tegyék a dolgukat, és tájékoztassák a nézőket mindarról, ami Szerbiában történik.

Túsznak érezték magukat

A szerbiai állami televízió vezetése szerint az utóbbi egy évben az RTS alkalmazottjai “egyre nagyobb nyomásnak” vannak kitéve, ami miatt időnként nem képesek szakszerűen végezni a munkájukat.Példaként megemlítették a március 16-i eseményeket, amikor tüntetők egy csoportja betört a televízió épületébe, követelte a műsorfolyam megszakítását, és az “utca által diktált” szerkesztési elfogadását.

A legfrissebb példa erre a televízió minden bejáratának lezárása, amivel a tüntetők megakadályozták az alkalmazottak és a műsorok vendégeinek munkáját, illetve szabad mozgását. Ez a viselkedés nemcsak megengedhetetlen, hanem nagyon veszélyes is, és csak a biztonsági szolgálat józan viselkedésének köszönhető, hogy sikerült elkerülni a komoly és beláthatatlan következményeket.

A szerbiai televízió vezetése ezért az ország és a világ éhez, valamint a hazai és sajtóhoz fordult, hogy ítélje el az ellenzéki akciót, és bírja jobb belátásra a szervezőket, mielőtt még nem késő.

A televízió vezetése szerint az ellenzék “túszválságot” idézett elő, mert szerintük ez az igazi megnevezése az épület lezárásának.

Atyai gondoskodás

Aleksandar szerb elnök az ellenzéki megmozdulásra reagálva kijelentette, hogy idegességre semmi ok, mert senki sincs veszélyben.

vucic rts

Ne idegeskedjenek, senkinek sem esik bántódása, és semmi sem fenyeget, megvédünk mindent, amit kell. Minden rendben lesz, ne idegeskedjenek

– üzente a szerb elnök a francia védelmi miniszterrel tartott találkozója után.

Minden rendben lesz, idegességre semmi ok.

Vučić hozzátette, hogy semmiféle erő alkalmazására nem törekszenek, még arra sem, ami összhangban lenne a törvényekkel.Meggyőződésem, hogy minden demokratikus lesz. Szerbia demokratikus ország. Egy kisebb embercsoport aligha képzelheti azt, hogy képes komolyabb erőszakot kiprovokálni. Minden rendben lesz

– mondta “atyai gondoskodással” a hangjában a szerb elnök.

Az ellenzéki akció valóban incidensek nélkül zajlott le, és mindenki boldog volt.

A televízió vezetése kiszabadult a “túszejtők” fogságából, a Szövetség Szerbiért elnevezésű ellenzéki tömörülés pedig elégedetten állapíthatta meg, hogy sikerült áttörni a hallgatás falát, mert az állami televízió kénytelen volt megosztani a nézőkkel az igazságot, amely szerint nem mindenki elégedett a közszolgálati televízióval.

Grafika: Čuvari vatre
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: