Connect with us

Magyarország

Magyarország a feleslegesé vált haditechnikai eszközeit eladja Szerbiának

Szalay-Bobrovniczky rámutatott, hogy az új eszközállomány beérkezésével és rendszerbe állítása mellett egyúttal lehetőség nyílik a honvédelmi célra feleslegessé nyilvánított hadfelszerelések, haditechnikai eszközök és szakanyagok – törvényben meghatározott értékhatárig történő – értékesítésére

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A Honvédelem katonai honlapon ezzel a képpel jelent meg a hír, bár nem valószínű, hogy a kép szoros összefügésbe van a hírrel. Viszont a háttérben - mint haditechnika - egy tank látható, ami akár megtévesztő is lehet
A Honvédelem címet viselő katonai honlapon ezzel a képpel jelent meg a hír, bár nem valószínű, hogy a kép szoros összefügésbe hozható a hírrel. Viszont a háttérben - mint haditechnika - egy tank látható, ami akár megtévesztő is lehet ebben a szövegkörnyezetben (Forrás: honvedelem.hu)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Honvédelmi Minisztérium csütörtökön közölte, hogy a honvédség a haderőfejlesztés miatt feleslegessé vált eszközöket értékesít, és mint a közlemény második feléből kiderül, ezeket az eszközöket Szerbiának adja el. Megjegyzendő, hogy a közleményben nem került leírásra, hogy fegyverekről lenne szó, ezért legfeljebb arra gyanakodhatunk, hogy fegyvernek látszó tárgyaktól válik meg a honvédség.

Katonai virágnyelven haditechnika

A távirati irodához eljuttatott közlemény szerint a haderőfejlesztés miatt feleslegessé vált eszközöket értékesít a Magyar Honvédség. A közlemény szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a magyar haderő modernizációjával kapcsolatban kijelentette: a magyar kormány számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az elsődleges feladat.

A tárcavezető a mantrához hozzátette, hogy a “veszélyek korában ezért mindent megtesznek”, ezt szolgálta például a nemrég sikeresen lefolytatott, 30 éve nem látott léptékű, Adaptive Hussars 23 elnevezésű katonai-védelmi gyakorlat, valamint a Magyar Honvédség szemléletének, illetve személyi és eszközállományának megújítása.

A miniszter a közlemény szerint elmondta, hogy a haderőfejlesztés keretében az egyik legfontosabb cél, hogy a Magyar Honvédség a legmodernebb, 21. századi csúcstechnológiával legyen felszerelve, ezt szolgálják az új beszerzések is.

Szalay-Bobrovniczky rámutatott, hogy az új eszközállomány beérkezésével és rendszerbe állítása mellett egyúttal lehetőség nyílik a honvédelmi célra feleslegessé nyilvánított hadfelszerelések, haditechnikai eszközök és szakanyagok – törvényben meghatározott értékhatárig történő – értékesítésére.

A tárcavezető tájékoztatott arról is, hogy a Magyar Honvédség régóta értékesíteni kívánja a számára feleslegessé vált, leselejtezett, nem használható eszközöket, azzal a céllal, hogy helyet biztosítson a nagyléptékű haderőfejlesztési programjának a keretében beérkező haditechnikának, valamint, hogy az értékesítésükkel forrást teremtsen a modernizálni kívánt eszközei számára.

A miniszter szerint az értékesítéssel az eszközök tárolási költségein is megtakarítást tudnak elérni.

Itt kerül először szóba Szerbia

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közleményben rámutatott: Szerbia Magyarország fontos szomszédja és stratégiai partnere, amit hűen tükröz a sokrétű, számos területre – így a haditechnikára – kiterjedő kétoldalú védelmi és katonai együttműködés is.

Hozzátette: a nemzetközi kötelezettségek betartása mellett Magyarország lehetővé teszi a fent említett, a haderőfejlesztés nyomán feleslegessé váló haditechnikai eszközök és szakanyagok továbbértékesítését Szerbia felé.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava