Connect with us

Szerbia

Rendőrségi provokátort vertek fejbe a kollégái vasárnap, a belgrádi tüntetés alkalmával

A rendőrségi provokátor ugyanabban a nadrágban feküdt a kórházi ágyon, amelyet akkor viselt, amikor kapott a fejére a sajátjaitól

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Bratislav Gašić belügyminiszter a kórházban kereste fel a sérült rendőröket, köztük a provokátort is
Bratislav Gašić belügyminiszter a kórházban kereste fel a sérült rendőröket, köztük a provokátort is (A kép forrása a szerb belügyminisztérium)
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Bratislav Gašić szerb belügyminiszter vasárnap este meglátogatta a kórházban azt a hét rendőrt, akik a belgrádi közgyűlés épülete előtt sérültek meg, amikor összecsaptak a tűntetőkkel, és a véletlen folytán bizonyos értelemben önmagukkal. A sérült rendőrök között volt az a rendőrségi provokátor is, akit minden bizonnyal a saját kollégái vertek fejbe a rossz koordináció miatt. A szerb belügyminisztérium közlése szerint Gašić a kórházlátogatás során köszönetet mondott a rendőröknek a kitartásukért, türelmükért és szakmai hozzáértésükért, amellyel a szerb állampolgárok békéje és biztonsága felett őrködnek, miközben védelmezik a Szerb Köztársaság törvényeit. Blabla!

Gašić nagy blablái

És még egy kis blabla! A szerb belügyminiszter arról biztosította a sérült rendőröket, hogy a szerb állam számít rájuk, mert az ország lakossága tudja, hogy a rendőrség tagjai leküzdhetetlen akadályt jelentenek minden gonoszság, korrupció és erőszak esetében, ami az állampolgárok biztonságát fenyegeti.

– Sokan nem tudták volna elviselni, amit ti eltűrtetek, amikor visszavertetek egy erőszakos behatolási kísérletet a Városháza épületébe

– mondta a szerb belügyi közlemény szerint a miniszter, aki úgy vélte, hogy megengedhetetlen az a gyűlölet, amellyel a tüntetők támadtak a rendőrökre.

– Ti valakinek a testvérei, fiai, apjai vagytok, de ezt az erőszakot propagálók egyike sem veszi figyelembe

– ömlengett a szerb belügyminisztérium közleménye szerint Gašić, és hozzátette, hogy az emberek azonban tudják, hogy a rendőrök készek a haza védelmére, ami a belügyi közleményben szereplő utolsó blabla némileg leegyszerűsített változata.

A sajátjai verték fejbe a provokátort

Zdravko Ponoš, az ellenzéki tömörüléshez tartozó Srbija Centar, rövidítve a SRCE (Szív) nevet viselő párt vezetője kedden délután egy videót tett közzé az X-platformon, a hozzáfűzött bejegyzésben pedig gyors felépülést kívánt Andrej Sević rendőrségi alkalmazottnak, akinek Ponoš szerint a csendőrségnél szolgálók okoztak sérüléseket.

Sević bekötött fejjel, civil ruhában feküdt a kórházi ágyon, ugyanaz a nadrág volt rajta, amelyet akkor viselt, amikor Ponoš szerint a csendőrség tagjai, vagyis a kollégái fejbe verték.

Ennél jobb videó is van az interneten a történtekről, de miután az ellenzéki politikus ezt tette fel a profiljára, mi is ezt közöljük.

A különös incidenssel kapcsolatban a szerbiai internet népe azt a következtetést vonta le, hogy Sević a rendőrségi provokátor szerepét töltötte be, és igen csak tevékeny volt, amit a videó feletti fotó is bizonyít.

Ponoš bejegyzésében azt kérdezte Nemanja Ðurantól, a fejbevert rendőr főnökétől, hogy mit tett annak megállapítása érdekében, hogy kit terhel a felelősség a “munkavégzés közben” történt baleset előidézéséért.

Ponoš arra is kíváncsi volt, hogy netalán a főnök érez-e felelősséget a történtekért, amihez még hozzátette, hogy Bratislav Gašić belügyminisztert bizonyára más vonja majd felelősségre, amikor annak eljön az ideje.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

157
Szerbiában a külföldi megfigyelők szerint számos szabálytalanság történt a választások során, de a kérdést a szerbiai állampolgároknak maguknak kell megoldaniuk

Vajon mi a teendő?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava