Connect with us

Magyarország

VASÚT: Vučić a Palicsi-tó megtisztításáról és a magyar turisták bevonzásáról beszélt

A szerb elnök azzal illusztrálta a Budapest-Belgrád közötti gyorsvasút fontosságát, hogy a szerbek 2 óra 40 perc alatt a Váci utcánál lehetnek

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerb elnök magyar turistákat akar bevonzani Szabadkára, és ennek érdekében megemlítette a Palicsi-tó megtisztítását is
A szerb elnök magyar turistákat akar bevonzani Szabadkára, és ennek érdekében megemlítette a Palicsi-tó megtisztítását is
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb elnök felkereste azokat a kínai munkásokat, akik az Újvidék és Szabadka közötti vasút építését végzik, és jelenleg az úgynevezett verbászi viadukton dolgoznak, amelyen a munkálatokat várhatóan januárban fejezik be. Az említett szakaszon a China Railway International Group Limited (CRIG) és a China Communications Construction Company (CCCC) dolgozik. A kínaiak azt ígérték a helyszínre látogató szerb elnöknek, hogy a jövő decemberig elkészülnek a munkálatokkal. A látogatás alkalmával szóba került az is, hogy Aleksandar Vučić magyar turistákat szeretne Szabadkára vonzani, ezzel összefüggésben pedig megemlítette a Palicsi-tó megtisztítását és a palicsi aquaparkot is, amelyet a legszebb ilyen létesítménynek nevezett Szerbiában.

A Palicsi-tó iszapja

A szerb elnök gyönyörű városnak nevezte Szabadkát, majd szóba hozta Palicsot is, ahol szerinte új tartalmak vannak.

– Néhány hónappal ezelőtt nyitottuk meg a palicsi aquaparkot, amely Szerbia legszebb aquaparkja, és van ott minden, ott van az állatkert, sok szép borászat egészen a kiváló éttermekig

– mondta Vučić, aki szerint a jövőben azt is meg kellene nézni, hogy miként lehetne megtisztítani a Palicsi-tavat, amely szavai szerint eolikus eredetű, ezért az iszap és minden más sok problémát okoz.

A szerb elnök itt arról nem beszélt, hogy a minden más alatt netalán a tóba engedett szennyvizet értette-e?

– Ennek neki kellene látni, mert hatalmas számú turistát szeretnénk oda bevonzani mindenekelőtt Magyarországról, de ez érdekes lehet az újvidékiek és a belgrádiak számára is

– tette hozzá a szerb államfő, aki szerint az utak és a vasutak terén a következő év a nagy eredmények éve lesz, ezért lehet, hogy akkor kellett volna választásokat tartani, hogy még nagyobb arányban nyerhessenek.

Amikor megépül a Budapest-Bécs gyorsvasút

A szerb elnök miután vasútlátogatáson volt, természetesen beszélt a Belgrád-Budapest gyorsvasútról, annak szerbiai szakaszáról, és a Bécsig történő meghosszabbításáról.

Vučić azt számolgatta, hogy Belgrád és Szabadka 75 perc, Belgrád és Budapest két óra és negyven perc a két városközpont között.

– Budapesten a Váci utcánál jöttök ki

– fogalmazott a szerb elnök a szabadban tartott sajtóértekezlet során, miután a kínai cégek képviselői garantálták, hogy 2024-ig elkészülnek az Újvidék és Szabadka közötti szakasszal.

A szerb elnök lefotózkodott a kínai munkásokkal

A szerb elnök lefotózkodott a kínai munkásokkal

Vučić arról tájékoztatta az őt elkísérő főleg kormányközeli újságírókat, hogy a magyar oldalon csak 2026-ban készül el a gyorsvasút.

– Valamiben csak megelőzünk egy uniós országot legalább egy évvel, másféllel

– állapította meg hamiskás mosollyal a szerb államfő, aki abban bízik, hogy eljön az az idő, amikor magyar részről felgyorsítják a Budapest és Bécs közötti vasúti közlekedést, ami azt jelentené, hogy Belgrádból négy, négy és fél óra alatt elérhetővé válna az osztrák főváros.

A szerb elnök a kínaiakkal beszélgetve azt is megemlítette, hogy a jövő évben Szerbiába látogat Hszi Csin-ping kínai elnök, akinek köszönetet kíván mondani azért a hozzájárulásért, amellyel a kínaiak segítik Szerbia fejlődését, majd gyorsan lefotózkodott a kínai munkásokkal.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava