Connect with us

Szerbia

A szerb szélsőjobb szerint ha bukott a montenegrói elnök, leváltható a szerb államfő is

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

szélsőjobb
A szerb Pravda cikkének a fejrésze, amely azt üzeni az olvasóknak, hogy a szerb elnököt is meg lehet buktatni (Forrás: Pravda)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerbiai Dveri úgy vélte, hogy ha a montenegrói választásokon Milo Đukanović megbukott, akkor Aleksandar Vučić is leváltható Szerbiában. A szélsőjobbos allűröket mutató kispárt a belgrádi kormányzattól is jobbra lévő olvasókat maga köré gyűjtő Pravda hírportálon reagált a montenegrói elnökválasztás eredményére.

Két “testvéri nép”

A Dveri gratulált Montenegró lakosságának “a kivívott szabadsághoz és a félelemtől való megszabaduláshoz”, Jakov Milatovićnak pedig a győzelemhez a vasárnapi elnökválasztásokon.

szélsőjobb

A szélsőségektől sem mentes szerbiai kispárt abban a reményben tette mindezt, hogy Milatović mindent megtesz annak érdekében, hogy helyreállítsa Szerbia és Montenegró “testvéri kapcsolatát”.

A Dveri egyúttal annak a várakozásának adott hangot, hogy Montenegró élén soha többé nem áll olyan személy, “aki az államalkotó szerb nép és a Szerb Ortodox Egyház ellen dolgozik”, mert a Európában nincs “két testvéribb ország”, mint Szerbia és Montenegró.

A szerbiai párt szerint majd az idő mutatja meg, hogy mit hoz Jakov Milatović elnöki megbízatása, az viszont a montenegrói elnökválasztásokon már most bebizonyosodott, hogy a demokrácia szempontjából a legfontosabb fogalom a kormány leválthatósága.

A szélsőjobb szerint Szerbiának is sikerülhet

A szerbiai párt arra emlékeztetett, hogy a montenegrói kormányzatot évtizedekig a bűnözés és a korrupció jellemezte, és ebben az értelemben Szerbia ugyanazzal a problémával küzd, mint a “legtestvéribb” Montenegró.

– Montenegróban egy antidemokratikus kormány szállta meg az ország összes intézményét, zsarolta a választókat, és nyomást gyakorolt rájuk, legmagasabb képviselői pedig a legnagyobb korrupciós botrányokba keveredtek

szélsőjobb

– jegyezte meg a Dveri, amely szerint ebben az értelemben Szerbiának ugyanaz a problémája, mint Montenegrónak.

A jobboldali parlamenti ellenzékhez tartozó, és a szerb elnököt jobb oldalról támadó párt szerint most fel van adva a lecke Szerbiának.

– Amit Szerbiának meg kell tanulnia, az nagyon egyszerű: ha Milo Đukanović megbukott, akkor Aleksandar Vučić is elbukhat!

– jegyezte meg a Dveri, amely szerint az igazság és a szabadság utáni vágy legyőzött minden nyomást és zsaroló magatartást Montenegróban, és ez minden bizonnyal Szerbiában is megtörténhet.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava