Connect with us

Magyarország

SZÍNES HÉTVÉGI MAGAZIN: Mészáros Lőrinc Eszéken puszilkodott, Hernádi viszont ártatlan, ha igaz
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Mészáros Lőrinc, az eszéki új stadion és a csapat főszponzora
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Vakpalival szemben, a tudósító közel sem lát mindent, ám amit lát, az bőven elegendő arra hogy elszórakoztassa a nyájas Olvasót. Szóval a szerdán megemlített rágógumin még mindig nyámmognak Horvátországban, sőt némileg érdekesebbé is vált, mert Mészáros Lőrinc Eszéken “meglátogatta” a befejezéséhez közelítő új stadionját, amely, ha igaz, valamikor novemberben nyitja meg kapuit a város nevét viselő focicsapat rajongói előtt.

Mészáros Lőrinc stadionja

A “Horvátország legmodernebb stadionjaként” emlegetett létesítmény körbejárása során Mészárost a klub fő sponzorának kijáró tisztelettel fogadták, és nyilván a vörös szőnyeget is leterítik, ha ez nem lett volna végképp passzé az építőhelyen, ahol inkább gumicsizmában mászkálnak a melósok, mérnökök és egyéb szegénylegények.

Lőrincünk még két puszit és kapott egy csinos hölgytől. A fociklub által a Facebookon közszemlére tett videó tanúsága szerint az eszékiek szeretik Mészárost, és Mészáros is szereti az eszékieket.

Nem volt korrupció, Hernádi ártatlan?

Az INA körüli ricsaj nagy hirtelen elült, és nem csak a felülről odavetett giga-rágógumi miatt. A hét elején ugyanis a svájci Szövetségi Legfelsőbb Bíróság úgy döntött, hogy elveti Horvátországnak azt a kérelmét, amelyet az Egyesült Nemzetek Választottbírósága által 2016-ban hozott ítélet felülvizsgálatára adott be.

Ezt a horvát fél a horvát bíróság a Sanader- Hernádi ügyben meghozott elmarasztaló ítéletére hivatkozva kérte, de mint ezt a BALK-on is megírtuk annakidején, szinte biztosra lehetett venni, hogy a svájciak nem illetődnek meg túlzottan a Robert Ježić koronatanú gyanús szavahihetőségű tanúskodására támaszkodó ítélet láttán.

És úgy is lőn, a svájciak kissé utálkozva visszadobták a javaslatot, elszórakozva némileg Ježić tanúskodásával, a MOL pedig már kezdeményezte Hernádi ártatlanságának megállapítását, stb., stb.

Hogy a horvátok meddig fogják kötni az ebet a karóhoz, azt nem tudni, de előbb-utóbb engednek, bár ez nagyban függ a belpolitikai helyzettől.

Ezzel kapcsolatban még csak annyit, hogy a kormánypárt kihasználta az alkalmat, és azzal a javaslattal fordult a parlamenti antikorrupciós bizottsághoz, hogy hallgassa ki a Most (Híd) minisztereit, illetve a párt elnökét, Božo Petrovot. A kormány ugyanis a Most követelésére indította meg a revíziós kérelmet a svájci bíróságnál. Ahogy azt angolszász barátaink szokták mondogatni, “karma is a bitch”, utalva ezzel a sors kiszámíthatatlan szeszélyeire.

Legszebb öröm a káröröm

Nemcsak a magyarok nézik nagy érdeklődéssel, ha a szomszédnak megdöglik a tehene, igaz ez a horvátokra is. Így a zágrábi Jutarnji list cikkében azt fejtegeti hogy szorul a satu Aleksandar Vučić szerb elnök bizonyos testrésze körül, mivel nemcsak Brüsszel haragját sikerült kivívnia, hanem az oroszokét is, amikor Szerbia is csatlakozott a ENSZ-beli szavazáson az ukrán területek elcsatolást elítélő nyilatkozat aláíróihoz.

A Jutarnji nem felejti el megemlíteni, hogy az oroszok teljesen ki vannak akadva a szerb elnökre és bábnak, árulónak, illetve politikai prostituáltnak nevezik. Nem kevésbé érdekes a horvát kollégák szerint, hogy amíg az EU a csatlakozási folyamat jegelésével fenyegeti Szerbiát, az oroszok burkolt megjegyzéseket tesznek, amelyek értelmében Vučić jobban teszi, hogy ha odafigyel, mert “könnyen helyettesíthető”.

Persze, mindezt sokkal hosszabban írták le, erőteljesen ecsetelve a szerb elnök hálátlan helyzetét.

Érdekességek a végén

Miután Horvátországban az igazságügy igazán megadja a módját mindennek, csak a minap került sor egy 2018-as népszavazási javaslat elbírálására, amellyel a Stubičke Toplice-i SDP egy helyi nevezetesség, a több mint 200 éves, zsúpfedeles kocsma megmentését akarta kiharcolni.

Alig telt el röpke négy év, és az Alkotmánybíróság visszadobta a javaslatot, amely időközben javarészt tárgytalanná vált, mert időközben a kocsma olyan állapotba került, hogy már csak egy jótékony dózer segíthet rajta.

A szomszédos Boszniában, annak is szerb felén – amelyet a közeljövőben már “Európa szupermarketjaként” fogunk emlegetni az orosz javak az EU-ba csempészése miatt, egy 46 éves pincérnő kápráztatta el a rutinvizsgálatot végző közlekedési rendőröket.

Miután leállították, a hölgy kereken 5,0 fújt. Először arra gyanakodtak, hogy elromlott a műszer mert a vétkes minden gond nélkül szállt ki az autóból, és biztosan járt. Hogy esetleg valamilyen gond van, erre csak a beszéd közben elbotló nyelve figyelmeztetett.

A józanítóban eltöltött éjszaka után 200 konvertibilis márka (kb. 100 euró) bírságot kell fizetnie. A Bosanska Gradiška-i rendőrkapitányság szóvivője szerint visszaeső bűnősről van szó, mert a meg nem nevezett nőt már a múltban is rajtakapták, hogy ittas állapotban vezetett, akkor viszont “csak” 3,5 lehelt a szondába.

A helyi internetes portál a Srpskainfo híradása szerint a hölgy többszörös munkahelyi ártalomnak van kitéve, ugyanis azon felül, hogy pincérnőként keresi meg a betévő falatot, a szerencsétlen még írói vénával is meg van verve, mert a portál szerint “szeret verseket és nosztalgikus szövegeket írni”. Ezt tényleg nem lehet józanul kibírni.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban 8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban
Bosznia1 nap telt el azóta

8372: Srebrenicára utaló graffiti jelent meg a magyar és a szlovák nagykövetség falán Szarajevóban
5 (6)

TartalomjegyzékMészáros Lőrinc stadionjaNem volt korrupció, Hernádi ártatlan?Legszebb öröm a kárörömÉrdekességek a végén A csillagok segítségével értékeld a cikket! [Összesen: 6...

A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén
Fegyverzet2 hét telt el azóta

A szerb média szerint Orbán 66, és nem 26 BTR-t küld(ött) ajándékba Vučićnak, mi lesz a MiG-29-esekkel?
4.6 (5)

A magyar és a szerbiai hírek több ponton is eltérnek egymástól: magyar részről eladásról beszélnek, a szerbiai kormánymédia viszont arról...

A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent A győzelmet nemcsak a Real Madrid szurkolói ünneplik, hanem a zágrábi Dinamo szimpatizánsai és a klub dolgozói is, mert ez nekik is pénzesőt jelent
Horvátország2 hét telt el azóta

A Real Madrid győzelme pénzesőt hozott a zágrábi Dinamónak
5 (4)

Az fájlalható leginkább, hogy sem a Hajduk, sem az összes többi horvát csapat nem tud megbirkózni azzal a pénzügyi fölénnyel,...

Az EP-választásokon ezt kell megtölteni, erdélyi magyar képviselőkkel is például Az EP-választásokon ezt kell megtölteni, erdélyi magyar képviselőkkel is például
Erdély2 hét telt el azóta

Megvan Erdélynek a maga baja
3.7 (3)

Elemzők attól tartanak, hogy a tömbmagyarságban lesz alacsony a részvétel, mivel a politikából kiábrándult székelyek legyinthetnek egyet: „Úgyis magyar lesz...

A boszniai Szerb Köztársaság köztelevíziójának funkcióját betöltő RTRS ismét a Kreml szócsövének funkcióját töltötte be, amikor szó szerint idézte az SVR orosz titkosszolgálat közleményét újabb merényleteket vizionálva A boszniai Szerb Köztársaság köztelevíziójának funkcióját betöltő RTRS ismét a Kreml szócsövének funkcióját töltötte be, amikor szó szerint idézte az SVR orosz titkosszolgálat közleményét újabb merényleteket vizionálva
Bosznia2 hét telt el azóta

Az orosz hírszerzés Orbán és Vučić elleni merénylet lehetőségével riogat, a boszniai szerbek átvették
5 (3)

Az Oroszországi Föderáció Külső Hírszerző Szolgálatának (Служба внешней разведки Российской Федерации, SVR) információi szerint a „kollektív nyugat” két újabb célpontja...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava