Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Oroszország

ELMÉLYÍT: Putyin nagyra értékeli a szerb erőfeszítéseket a független politikai irányvonal megőrzésére

putyin szerb baratok gigapixel standard scale
PARTNEREK: Rendszeresen beszélget Vučić elnökkel (Forrás: Szputnyik)
Olvasási idő: 1 perc

Oroszország folytatja az együttműködés elmélyítését Szerbiával – mondta orosz elnök a külföldi nagykövetek számára kiállított agrémentek átadásakor. A Szputnyik hírügynökség beszámolója szerint Vlagyimir Putyin egyúttal támogatja Szerbiát abban, hogy megőrizze állami szuverenitását és területi integritását.

Putyin az ünnepségen arra hívta fel a figyelmet, hogy Oroszországot és Szerbiát stratégiai partnerség köti össze.

A baráti hagyományokra támaszkodunk, valamint a két testvéri nemzet kulturális, szellemi és történelmi közelségére. Rendszeresen beszélgetek Vučić elnökkel

– jelentette ki az orosz vezető, aki úgy fogalmazott, hogy a személyes találkozások, telefonbeszélgetések során megbeszéli a szerb elnökkel az együttműködés továbbfejlesztésének kulcskérdéseit.

Nagyra értékeljük szerb barátaink erőfeszítéseit, hogy kiegyensúlyozott, független politikát valósítsanak meg a nemzetközi színtéren

– mondta Putyin, aki szerint Oroszország és Szerbia tovább mélyíti együttműködését gazdasági, tudományos-műszaki és humanitárius téren.

Az orosz elnök természetesen foglalkozott a koszovói helyzettel is, amely az utóbbi napokban igencsak “divatba jött”.

A nemzetközi jog keretein belül, az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es határozatára támaszkodva, továbbra is mindenre kiterjedő segítséget nyújtunk szerb barátainknak a Szerbia törvényes jogaiért és érdekeiért vívott harcban, amely az állami szuverenitás és a területi integritás védelmében folyik

– konstatálta az orosz államfő az említett ünnepségen, amelyen részt vett Momčilo Babić nemrég kinevezett szerb nagykövet, aki a nemrég elhunyt Miroslav Lazanski helyébe lépett.kis festett kabatok222kis festett kabatok

Babić korábban az Aleksandar Vučić szerb elnök egykori mentorának számító, Vojislav Šešelj (volt) radikális vezető és a szintén radikális múlttal rendelkező Tomislav Nikolić volt szerb elnök orvosaként tevékenykedett, egyébként pedig a Belivuk-bűnbanda egyit véreskezű szereplőjének, a két gyilkosságban is főszerepet játszó Srđan Lalićnak a nagybátyja.

A hirtelenül elhunyt Miroslav Lazanskiról a szerb elnök ugyanakkor “méltó módon” emlékezett meg, mert nemrégiben katonai járművet nevezett el róla, az egykori nagykövet ugyanis ugyanis a miloševići és egyéb szerbiai rezsimek kedvenc katonai szakértője volt.

Egyébként nem Putyin az első orosz politikus, aki megszólalt a napokban Koszovóval kapcsolatban, Oroszország belgrádi nagykövete már nyilatkozott az ügyben.

Alekszandr Bocan-Harcsenko kijelentette, hogy Moszkva tiszteletben tartja Szerbia szuverenitását és területi integritását, és úgy véli, hogy Koszovó autonóm tartományként továbbra is Szerbia szerves részét képezi.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: