Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

HALOTTAK IS VANNAK: Egy teher- és egy személyvonat ütközött Horvátországban, migránsok is megsérültek

novska vonat horvatorszag gigapixel standard scale
HELYSZÍNELÉS: A horvát miniszterelnök szerint meghibásodott tehervonatba ütközött a személyvonat (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 2 perc

Három ember életét vesztette, 11-en megsérült, közülük többen súlyosan, amikor Novszka (Novska) közelében egy személyvonat veszteglő tehervonatba rohant. Nem hivatalos értesülések szerint a sérültek között több állampolgár is van.

Éjszaka sötét van

A tragédia este fél tíz körül történt Okučani és Novszka között, amikor egy személyvonat egy valószínűleg meghibásodott, álló tehervonatba rohant a rajići megállónál. Médiajelentések szerint a miniszterelnök mellett a fél kormány kivonult a helyszínre, ott volt miniszterelnök-helyettes, Davor Božinović belügyminiszter és Vili Beroš, egészségügyi miniszter is.

Szót azonban csak kapott, a horvát miniszterelnök újságíróknak elmondta, hogy eddig három ember haláláról és 11 sérültről van tudomása.

Fenntartással kell azonban fogadnunk ezeket a számokat, mert lehetnek még áldozatok. Sötét van, mindkét vonat lecsúszott a sínekről

– jelentette ki a horvát miniszterelnök, majd még hozzátette:

Sajnáljuk mindazt, ami a Novszka melletti vonatbalesettel kapcsolatos, és részvétemet fejezem ki az áldozatok hozzátartozóinak

– mondta a horvát miniszterelnök, aki egyúttal köszönetet mondott mindazon szolgálatoknak, amelyek segítséget nyújtottak, és ellátták a sérülteket.

is megsérültek

Természetesen a tragédia színhelyére sietett az összes “ébren és éberen” lévő újságíró is, a Jutarnji list munkatársai a Facebook segítségével “élőben közvetítettek”. A kolléga azonban túl korán kapcsolta be a kütyüt, így a kisiklott vonatok csak a második perctől láthatók, miközben az eső is szemerkélni kezdett, és mellékesen szólva vaksötét volt.

Horvát médiajelentések szerint mindhárom halálos áldozat horvát állampolgár, az egyik a személyvonat vezetője, aki tapasztalt mozdonyvezető volt, már nyugdíj körül járt. A 11 sérült között 8 iráni állampolgárságú személy is van. Közülük többen szenvedtek súlyos sérülések, de nincsenek életveszélyben. Mindeközben egy gyermeket is kórházban ápolnak.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Az iráni állampolgárok gyaníthatóan migránsok, ők nem a személyvonaton, hanem a tehervonaton utaztak, illetve vesztegeltek, a pillanatában, az viszont egyelőre nem világos, hogy a sérült hozzájuk tartozik-e.

A horvát hatóságok a sérülteket három kórházban helyezték el, a Nova -i kórházban ügyelő sebész arról számolt be a sajtónak, hogy náluk hét személyt ápolnak.

Ketten horvát állampolgárok, a másik öt külföldi, valószínűleg Iránból érkeztek. Ezek minden bizonnyal migránsok, akik a tehervonaton voltak. Egy külföldi állampolgár, egy idős nő súlyosan megsérült

– jelentette ki dr. Darko Kikić a sebészet ügyeletese.

A vasútvonal a bosznia-hercegovinai határ mentén halad, így a migránsok bárhol felkapaszkodhattak a tehervonatra, nem sejtve, hogy utazásukat egy ilyen kellemetlen közjáték, án egy súlyos szerencsétlenség szakítja meg.

Véletlen egybeesés, hogy Horvátországban éppen a napokban jelentették be: 2022 második negyedévében 12,3%-kal több árut és 38%-kal több utast szállítottak vonattal, mint 2021 azonos időszakában, de a személyszállítás még nem érte el a -es szintet.Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: