Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

MAGYAR FELELŐSSÉG: Az INA teljes vezetésének mielőbbi lemondását követeli a horvát kormány, beleértve a magyarokat is

butkovic
AZ ÉVSZÁZAD CSALÁSA: Fejeket akar a horvát kormány, amihez azonban a magyarok beleegyezése is kell (Screenshot: Nova TV)

Olvasási idő: 2 perc

Az közepette történt rablás elborzasztotta a horvát közvéleményt – állapította meg a Horvátországban kitermelt gázzal történt malverzációkkal kapcsolatban a zágrábi Nova , amelynek a vendége volt Oleg Butković -helyettes volt. Butković főnökéhez hasonlóan kimondottan erőteljesen követelte az INA egész vezetésének lemondását, bár néha-néha még a saját munkájával sem volt tisztában.

Kemény, mint a pakura

A gazdaságért felelős horvát miniszterelnök-helyettes rögtön az interjú elején világossá tette, hogy várja az igazgatótanács minden tagjának lemondását, méghozzá minél előbb.

Követeljük, hogy az INA menedzsmentje vállaljon felelősséget a kialakult helyzetért, amely mindannyiunkat elborzasztott nemcsak a kormányban, hanem az egész országban. A vezetőség az, amelynek a a rendelkezésre álló szabályok alapján tudnia kellett volna, hogy mi történik, ezért várjuk a mielőbbi lemondásokat– mondta Butković, aki szerint a felelőssége ebben a kérdésben nem áll fenn, így valószínűleg saját magát sem érzi felelősnek, de erre a riporter nem kérdezett rá. Azt viszont elmondta, hogy hat és fél év miniszterkedés után sem tudja felsorolni azokat a cégeket, amelyek hozzá tartoznak.

A miniszterelnök-helyettes ugyanakkor biztos abban, hogy a magyarok is elfogadják az az INA igazgatótanácsának lemondását.

Biztos vagyok benne, hogy megteszik, mert hogy ha nem, akkor az azt jelentené, hogy egyetértenek azzal, ami történt. De azt hiszem, hogy elfogadják; azt hiszem, hogy értelmes emberek, és valószínűleg ők sem tudtak erről a helyzetről

– moralizált Butković, aki nem zárta ki, hogy változások lesznek az INA felügyelőbizottságának összetételében is, de úgy vélte, hogy a bizottsági tagoknak nem kell lemondaniuk, hiszen nemrég nevezték ki őket, bár ez még nem a végleges álláspont a horvát kormány részéről.

Kisebbségben vannak

A Nova egy másik riportjában arról is beszámolt, hogy lehet bármilyen mérges a horvát miniszterelnök, a magyarok nélkül semmilyen változást sem tud elérni, beleértve ebbe az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tagjainak személyét is.

A beszámoló szerint a mindkét testületben kisebbségben vannak, a felügyelőbizottság kilenc tagja közül négyet adnak a horvátok, a hattagú igazgatótanácsban (három horvát és három tag) pedig szavazategyenlőség esetében az igazgatóság elnökének a szava a döntő, aki természetesen magyar.A tudósítás szerint ez azt jelenti, hogy bármit is akar elérni a horvát kormány vagy Andrej miniszterelnök, mindenképpen tárgyalnia kell a magyarokkal.

Ugyanakkor az is elhangzott, hogy a miatt a MOL hatalmas károkat szenved a nemzetközi pénzügyi és befektetői körökben, ahol a botrány kirobbanását követően olyan cégként tekintenek rá, amely a rossz irányítási struktúrája miatt megteremtetett a lehetőséget egy több, mint százmillió eurós elkövetésére.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: