Connect with us

Migráció

NEM SZERETIK ŐKET: Tíz zombori rendszámú taxit rongáltak meg Szabadka térségében

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Egy zombori hírportál beszámolója szerint az utóbbi időben legalább tíz zombori rendszámtáblával közlekedő taxit rongáltak meg Szabadkán. A szabadkaiak nem szeretik a zombori taxisokat, mert azok a zombori befogadó központból egyenesen a Szabadka környéki erdőkbe szállítják a migránsokat.

A Soinfo értesülései szerint a zombori taxikat ismeretlen emberek vagy informális csoportok tagjai rongálták meg, ebből három jármű egy taxitársasághoz tartozik, a többiek magánfuvarozók tulajdonában vannak.

A Népi Járőrség (Narodna patrola) szabadkai szervezetének Telegram-profilján nemrég felvételek jelentek meg a zombori rendszámú taxik feltartóztatásáról.

A felvételek szerint elváltoztatott hangú ismeretlen személyek állítottak meg egy zombori taxist, akiről felvételeket készítettek, és a járművét is levideózták. A felvételeken az is látható volt, hogy az ismeretlen személyek több taxisnak is megtiltották, hogy folytassa az útját.

A zombori hírportál informátora szerint a szabadkai rendőrök az utóbbi időben gyakran előállítja a zombori taxisokat, bár erre vonatkozólag nem állnak rendelkezésre hivatalos adatok, de a szabadkai egyenruhások állítólag “nem tétlenkednek”.

Zomborban közben folyamatosan növekszik a hiénák, vagyis az illegálisan dolgozó taxisok száma, ami a hírportál szerint egyre nagyobb problémákat okoz.

A meg nem nevezett forrás szerint Zomborban ugyanakkor zavartalanul dolgozhatnak a Vajdaság más tájairól érkező taxisok, példaként itt verbászi, szabadkai és nagykikindai taxisok kerültek megemlítésre.

Mellékesen szólva ez azt jelzi, hogy a zombori befogadó központon átfolyó migránsok annyi munkát adnak a zombori legális és illegális taxisoknak, hogy a máshonnan érkező fuvarozó munkaerő sem hal éhen.

A minden bizonnyal taxis informátor szerint a hatóságok nem tesznek semmit, ami egyrészt veszélyezteti a legális fuvarozók megélhetését, másrészt pedig a “hiénák” lenyúlják az utazó migránsközönséget, hogy “extraprofithoz” jussanak.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava