Connect with us

Magyarország

SZERB ÉS MAGYAR TESTVÉRISÉG: Vučić és Orbán telefonon beszélt, hamarosan találkoznak is

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

TESTVÉRI NEMZETEK: Telefonon beszéltek egymással
A cikk meghallgatása

A Tanjug szerb állami hírügynökség jelentése szerint szerint a “két államférfi” ismételten kifejezte őszinte elkötelezettségét a Szerbia és Magyarország közötti kétoldalú együttműködés mellett. Abban is egyetértettek, hogy különböző területeken kívánnak hozzájárulni a két ország közötti baráti kapcsolatok javításához.

Nehéz időkre készülnek

A jelentés szerint Aleksandar Vučić szerb elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök hangsúlyozta a telefonbeszélgetés során, hogy a két ország támogatja egymást, és közösen vészeli át mindazokat a nehézségeket, amelyek az elkövetkező időszakban várnak Szerbiára és Magyarországra.

– A beszélgetőpartnerek egyetértettek abban, hogy továbbra is elsősorban baráti, de e mellett pedig partneri viszonyt is építenek, ezért a két ország teljes mértékben számíthat egymásra a nehéz időkben

– olvasható a közleményben, amely szerint Vučić és Orbán a kétoldalú kapcsolatokon túl a regionális helyzetről, a migránsválságról, az Európai Unión belüli különböző kérdésekről, valamint sürgető globális témákról is tárgyalt.

Itt jegyzendő meg, hogy a szerb-magyar telefonos egyeztetésre hangolva a szerb belügyminisztérium a horgosi határnál razziázott, ahonnan hivatalosan 120 migránst szállított el, erről itt írtunk.

Testvéri nemzetek

Vučić elnök köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a gáztároláshoz nyújtott segítségért, amellyel hozzájárult Szerbia energiabiztonságához, és megerősítette, hogy a kialakult energetikai együttműködés jól halad.

A szerb elnök bejelentette, hogy hamarosan személyesen is találkozik a magyar miniszterelnökkel, ami újabb megerősítése lesz a “két testvéri nemzet” kiváló baráti kapcsolatának, de egyben lehetőség is az átfogó együttműködés további javítására.

A legfrissebb közvéleménykutatás szerint Orbán Viktor a harmadik legnépszerűbb külföldi politikus Szerbiában Vlagyimir Putyin orosz államfő és Hszi Csin-ping kínai elnök után.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava