Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

RECIPROCITÁS: A szerbek és a szlovénok hatósági áron tankolhatnak Magyarországon

Koszonjuk hogy minket valasztott
ÖNMAGÁÉRT BESZÉL: Köszönjük, hogy minket választott!
Olvasási idő: 1 perc

A szerbek és a szlovénok is hatósági áron juthatnak hozzá az üzemanyaghoz Magyarországon, ezt kormányrendelet is szabályozza. Így a rezsicsökkentés rájuk is vonatkozik, ennek oka a reciprocitás elvében keresendő. Vagyis a legújabb értelmezés szerint van aki , és van aki külföldibb.

“Visszaélnek vele”

A és a rendszámtáblával közlekedő autókra nem vonatkozik az a intézkedés, amely alapján a külföldi autókba csak piaci áron lehet benzint tankolni – írja az Újvidéki Magyar Szó.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter május 26-i sajtótájékoztatóján közölte, hogy a külföldiek “visszaélnek azzal, hogy képes a 480 forintos árat fenntartani”, és emiatt a határok mentén olyan benzinturizmus alakult ki, ami már az ellátást fenyegeti.

Gulyás közölte, hogy a visszaélések megakadályozására vezetik be, hogy csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóknak lesz lehetőségük, hogy 480 forintos áron tankoljank. A miniszter még hozzátette, hogy a külföldiek is tankolhatnak, de “piaci áron”.

Külföldiek és külföldibbek

Kiderült azonban, hogy vannak külföldiek és külföldibbek, mert a szerb és a szlovén rendszámú autók tulajdonosaira nem vonatkozik az ának bevezetése Magyarországon, ami a többi külföldi rendszámú gépkocsi vezetőjét érinti.

A szlovéniai és szerbiai gépkocsikra vonatkozó kivételezés azzal magyarázható, hogy ezekben az országokban is befagyasztották az üzemanyagok árát, vagyis hatósági üzemanyagár van érvényben, és nem tesznek különbséget a hazai és a külföldi gépkocsik között, vagyis a magyaroknak ott nem piaci áron kell fizetniük a ért.

Ezt tartalmazza a május 26-i kormányrendelet, amely a 88. számának 41. oldalán olvasható:

Hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha a külföldi rendszámú gépjármű államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék, és a külpolitikáért felelős miniszter rendeletben megállapítja, hogy ezen országban a magyar rendszámú gépjármű – a mértékét ide nem értve – legfeljebb a magyar szabályozás szerinti korlátozásokkal, hatósági áras üzemanyaggal tölthető.

benzin 1

A szerb és a szlovén autókba hatósági áras benzin tölthető


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Szerbiai sajtóértékelések szerint, mivel Szerbiában is hatósági ár van érvényben, a szerb rendszámtáblájú gépjárművekre is vonatkozik a magyar kormányrendelet, ezért a szerbek is hatósági áras benzint tankolhatnak Magyarországon.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: