Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

FANTOM OLAJ: Sajtóértesülések szerint nem magyar, és nem szerb, hanem horvát cég rendelt iráni kőolajat

arc 1 1
AZ ARC1 TANKER az Adrián. Vajon lesz-e bátorsága bárkinek is, hogy átfejtse?
Olvasási idő: 1 perc

A partoknál veszteglő tartályhajó még mindig “átfejtésre vár” az omišalji terminálnál, ám továbbra sincs gazdája az amerikai állítások szerint Iránból származó kőolajnak. A legújabb sajtóértesülések szerint a szállítmány megrendelője se nem , se nem Szerbia, hanem egy horvát üzletember, .

Nem hivatalos értesülések szerint Ivan Čermakkal és cégével, a Internationallal hozható összefüggésbe a “gazdátlan szállítmány” – írja a Večernji list, és rá hivatkozva jelenti a Hina horvát ügynökség.

A Večernji megkérdezte Ivan Čermakot is, hogy az övé-e az ARC1 által szállított kő, amire az üzletember nagyon röviden azt mondta, hogy nem, de arra a kérdésre már nem válaszolt, hogy kapcsolatban áll-e valamilyen módon a tartályhajóval. Erre későbbre ígért magyarázatot, utána azonban elérhetetlenné vált.

Ivan Čermak és a Delta Oil International része a horvát olajbeszerzési láncnak – a cég kőolajat vásárol, ál és tárol a Janafnál () a végfelhasználók számára, miután Čermak önmaga már nem tudja forgalmazni, mert eladta ezzel foglalkozó cégét, a Croduxot.

A minden bizonnyal iráni olajat szállító hajó sorsa még bizonytalan, ám szakértők szerint nemigen van esély az olaj átfejtésére, ha az valóban Iránból származik.

Nehezen hihető, hogy az iráni kőolajat bárki is átveszi az Európai Unióban, különösen miután az Egyesült Államok is figyelemmel kíséri a fejleményeket, és értesülhet az megvásárlására, kirakodására vagy eladására irányuló kísérletről, amire amerikai szankciók vonatkoznak.

Az nem rendelt el embargót az iráni olajjal szemben, a hajó mégis nemkívánatos vendégnek számít az amerikai szankciók miatt, mert a jó hírnevét és a piaci reputációját kockáztatja az, aki kereskedni mer az iráni kőolajjal, vagy szállítja, esetleg kirakodja azt.

Ugyanez vonatkozik azokra az ügynökségekre és bankokra is, amelyek esetleg a szállítmánnyal kapcsolatos logisztikában vagy tranzakcióban részt vesznek.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: