Connect with us

Bosznia

GYILKOS DALÁRDA? Dodik harmonikást fogadott, hogy állítólag a boszniai főmegbízott meggyilkolásáról énekeljen neki

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ene deodik
A videó elején Dodik pénzt gyűrt a harmonikába, majd miközben az egybegyűltek énekeltek, elégedetten mosolygott (Forrás: Twitter)
play icon A cikk meghallgatása

Milorad Dodik a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és a szerb Független Szociáldemokraták Szövetségének elnöke megfizetett egy harmonikást, hogy állítólag Christian Schmid meggyilkolásával fenyegető dalt énekeljen neki. A videó hitelessége nem ellenőrizhető.

A boszniai szerb vezetővel kapcsolatos felvételt a Dodik által különösen gyűlölt bosnyák istraga.ba hírportál tette közzé a Twitteren.

A “felező tízesben” írt dal szövege szerbül így szól: (A szerb nyelvben mássalhangzótorlódás esetén az “r” hang magánhangzónak számít.)

E moj Šmite, ne kači se s nama
ubićete lole vrljikama.
Iz Milića krenula je svita
da obori Kristijana Šmita.

Magyarra fordítva a következő versike jön ki:

Drága Schmidtem, ne hadakozz velünk,
Mert egy bottal megöl az emberünk.
Milićből már elindult a sereg,
Hogy ledöntse Christiant, a Schmidtet.

Itt jegyzendő meg, hogy Banja Lukában a Krajina téren a boszniai szerbek “Szabadság” jelszóval nagygyűlést tartottak, amelyen tiltakoztak Christian Schmidt bosznia-hercegovinai főképviselő döntése ellen a boszniai Szerb Köztársaság ingatlantörvényének felfüggesztésével kapcsolatban.

A tömeg amiatt is demonstrált, hogy Nagy- Britannia szankciókat vezetett be Milorad Dodik boszniai államelnökségi tag, és Željka Cvijanović ellen, aki a boszniai Szerb Köztársaság elnöke, “és Dodik dalárdájának tagja“.

A videó elején Dodik pénzt gyűr a harmonikába, majd miközben az egybegyűltek énekeltek, elégedetten mosolygott. A videón egy pillanatra feltűnt az előbb említett Cvijanović asszony is, aki minden bizonnyal Dodik társaságában volt a “Szabadság” nagygyűlésen.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava