Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

DONYECKI VADON: Ukrán ketrecben a szerb fekete párduc(?)

bagira
A szerb fekete párduc (Forrás: Ukrán Hadsereg, Twitter)
Olvasási idő: 2 perc

A horvát (index.hr, Jutarnji list) az ukrán védelmi minisztérium értesüléseire hivatkozva adta ül, hogy az ukránok állítólag elfogták Danijela Lazović állampolgárt, aki Bagira harci néven a donyecki 11. különleges hadosztályban szolgált, mint mesterlövész. Az ukránok már évek óta keresik, mivel állítólag a szerb “ párduc” 40 áldozata közül sokan voltak.

Az élet írja a legfurcsább sztorikat

Lazović kisasszony esetében bebizonyosodott, hogy a nagy betűs ÉLET a legnagyobb forgatókönyvíró, és ha filmre viszik a történetét, akkor esetleg valamelyik pofozkodós Oscarra ő is benevezhet, mint mélyről jött szuperhős.

Szerb források szerint a 32 éves Danijela Lazović egy szerbiai kisvárosban, Gornji Milanovacban született, fiatal korában tehetséges kézilabdázó volt. Az edzés miatt költözött Galambócra, amelynek közelében helyezkedik el az ismert Tumane kolostor. Itt egy gyenge pillanatában át akart térni az iszlámra, de aztán meggondolta magát, és hátrahagyva minden világi hívságot, bevonult a nevezett Tumane kolostorba.

Itt fényes karriert futott be, mert következő említésekor már mint Ksenija anya, a kolostor vezetője, azaz igumanija jelenik meg előttünk. A szentéletű vasfazékról azonban kiderült, hogy kormos a füle, mert egy bizonyos idő után Ksenija anya sűrű belgrádi látogatásairól szólt a fáma, amikor polgári öltözékben, apácához kevéssé illő viselkedést tanúsított a fővárosban.

Ezután titokzatos utazásai Koszovóra vezettek. Miután ezek egyre sűrűbbé váltak, felkeltették a rendőrség érdeklődését is, hogy végül -kereskedelemért ítéljék el. A főnökasszony-díler a börtönből szabadulva 2014-ben eltűnt Szerbiából, hogy Ukrajnában a szakadár Donyecki Népköztársaságban tűnjön fel.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Szerb Huszárezred katonája

A szerbiai a szerb biztonsági szolgálatok adataira is hivatkozva, ukrajnai pályafutását úgy ismerteti, hogy kezdetben a szerb zsoldosokat tömörítő “Szerb Huszárezredben” teljesített szolgálatott gyalogosként, majd átkerült a drónvédelmi osztagba.

Több donbaszi harctéren megfordult, és mesterlövészként szerzett hírnevet magának. A belgrádi államügyészség Danijela Lazović ellen vizsgálatot indított, de ekkor kiderült, hogy nem tartózkodik bejelentett tartózkodási helyén, és családja sem tudott semmit hollétéről.

Az internet tanúsága szerint Danijela Lazović az oroszokat támogató “önkéntesek” között valóságos hírességgé vált, és interjúi során nemegyszer politikai nyilatkozatokat is adott, ellenezve például EU-tagságát.

A Blic 2018-ból származó információi szerint Danijela Lazović Oroszországban élt élettársával.

Az ukrán források többek között nyilvánosságra hozták az egyik ukrán Facebook-bejegyzését, ahol az mellékelte Danijela Lazović szolgálati könyvének fényképét. Ennék tanúsága szerint Lazović Irina Sztarikova álnéven harcolt az ukrán harctéren.

Az ukránok egyúttal azt állítják, hogy Lazović fogságba esése után úgy nyilatkozott, hogy miután megsebesült, harcostársai magára hagyták, biztosra véve a halálát.


Cáfol a szerb belügy

A szerb belügyminisztérium cáfolta az Ukrajnából érkező híreket, amelyek szerint elfogták Danijela Lazović szerb állampolgárt, aki egy személyben kézilabdázó, kicsapongó főapáca, kábítószer-kereskedő, huszárkodó hölgyemény, mesterlövész, és Bagira, a fekete párduc az ukrán vadonban.

A Bagira harci néven ismert mesterlövészt az ukrán most elfogták, de nem a szerb belügy szerint, ő nem lehet azonos Danijela Lazovićtyal, akit a szerb rendőrség 2020-ban letartóztatott, és azóta a požarevaci börtönben tölti hatéves büntetését. Lehet, hogy mégsem ukrán, hanem szerb ketrecben álmodozik az Oscarról a szerb fekete párduc.

Egyúttal a szerb belügy azt is megállapította, hogy a leközölt képeken nem Danijela Lazović szerepel (vélhetőleg a katonakönyvre gondolnak).

Hogy ebben mennyi az igazság, azt nem tudjuk, különben is, most háború van. Wali, a világ leghíresebb mesterlövésze is feltámadt, miután állítólag kilőttek az , hogy pár napra rá Kijevből jelentkezzen – de hogy a történet jó, az bizonyos. Vagyis, hogy bionyos, miután a Z betű nem kívánatos az utóbbi időben. Törölni kellene az ábécéből!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: