Connect with us

Horvátország

19 ukrán sebesült érkezett horvátországi gyógykezelésre
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

sebesült
Mentőautók hada várta az ukrán sebesülteket a zágrábi repülőtéren (Forrás: horvát veteránügyi minisztérium)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az ukrán sebesültek érkezéséről szóló hír a horvát kormány honlapján olvasható a legutóbbi kormányülésről szóló beszámolóban. Ezzel kapcsolatban a Twitteren megjelent bejegyzésből az derül ki, hogy az ukránokat Tomo Medved veteránügyi miniszter fogadta a zágrábi repülőtéren a nemrégiben tett kijevi látogatása során elért megállapodással összhangban.

A szolidaritás újabb formája

A szerdán érkezett 19 ukrán sebesült gyógykezelésen és rehabilitáción tartózkodik Horvátországban, a repülőtérre Tomo Medved miniszterelnök-helyettes és horvát veteránügyi miniszter ment ki elébük.

Érkezésükről akkor született megállapodás, amikor néhány héttel ezelőtt Plenković miniszterelnök, valamint helyettese, Tomo Medved Kijevben járt, és találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

– Ez a szolidaritás egy újabb formája, amelyet Horvátország tanúsít Ukrajna irányában

– jelentette ki a kormányülésen a horvát miniszterelnök.

Családtagjaik is elkísérték őket

A veteránügyi minisztérium közleményt adott ki, amely szerint a 19 sebesült családtagjainak kíséretében érkezett Ukrajnából.

sebesült

Mennek a sebesültekért (Forrás: horvát veteránügyi minisztérium)

A tárca egyúttal megjegyezte, hogy a horvát kormány továbbra is kitartóan és következetesen támogatja az ukrán népet, politikai, diplomáciai, katonai és humanitárius értelemben egyaránt.

Azt is hozzátették, hogy a most Horvátországban tartózkodó ukránok megkapják az “ideiglenes védelem alatt álló személyek státuszát”, ami a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő személyeket illeti meg Horvátországban, vagyis egyszerűbben szólva, ideiglenes menedéket kapnak.

A veteránügyi minisztérium a horvát honvédő háború tapasztalatait felidézve bejelentette, hogy Horvátország kész megosztani tudását, szakértelmét és tapasztalatait az ukránokkal.

A horvát kormány az egyik márciusi kormányülésen fogadott el határozatot arról, hogy Horvátország részt vesz az ukrajnai sebesültek gyógykezelésében, ami magában foglalja ideiglenes befogadásukat és rehabilitációjukat is.

Zágrábi hivatalos közlések szerint Horvátországban meg vannak győződve arról, hogy sikeres lesz az ukránok kezelése, és ennek köszönhetően javul az állapotuk.

Hivatalosan nincsenek adatok arról, hogy hány ukrán katona sebesült meg a háborúban, a nemrégiben kiszivárgott Pentagon-dokumentumok szerint számuk meghaladja a százezret.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava