Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

HÁBORÚ: A horvát miniszterelnök felszólította Oroszországot a támadások azonnali leállítására

plenkovic nagykovet miniszterelnok
REGGELI KÁVÉ: Vaszil Kirilcs Ukrajna horvátországi nagykövete Andrej Plenković horvát miniszterelnöknél. (Forrás: Andrej Plenković, Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

A erőteljesen elítélte az elleni orosz agressziót és inváziót. Horvátország ukrajnai nagykövete nem sokkal korábban arra szólított fel, hogy a horvát állampolgárok ne utazzanak Ukrajnába.

Andrej horvát miniszterelnök a Twitteren közzétett bejegyzésében erőteljesen elítélte az Ukrajna elleni orosz agressziót és inváziót, ami Ukrajna szuverenitás és a nemzetközi jog durva megsértése.

A horvát kormányfő szerint a ért kizárólag felelős, Plenković ezért felszólította Moszkvát arra, hogy azonnal állítsa le az Ukrajna elleni katonai támadást.

Szolidaritásunkat fejezzük ki Ukrajnával és az néppel

– írta a a horvát kormányfő, aki délelőtt fogadta Vaszil Kirilcs ukrán nagykövetet, és arról tájékoztatta, hogy Horvátország határozottan elítéli az Ukrajna elleni orosz inváziót és agressziót, amely közvetlen támadás a , a nemzetközi jog és a szuverenitás ellen.

A bejegyzésre érkezett első reagálás szerzője azt hánytorgatta fel, hogy Plenković (Horvátország) annak idején nem reagált arra, hogy a Szerbiát (Kis-Jugoszláviát) bombázta, majd elszakította Koszovót Szerbiától.

Nem sokkal Plenković bejegyzését megelőzően Horvátország ukrajnai nagykövete a zágrábi televíziónak nyilatkozva arra szólította fel hazája állampolgárait, hogy ne utazzanak Ukrajnába, az ország keleti részében tartózkodókat pedig arra kérte, hogy hagyják el a térséget.

Mindez még az előtt hangzott el, hogy Oroszország megkezdte az Ukrajna elleni masszív támadást.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Én személyesen nem félek, a nagykövetségen igyekezünk megőrizni a békét

– nyilatkozta Anica Djamić az Ukrajna elleni átfogó orosz támadás előestéjén.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: