Connect with us

Szerbia

TOVÁBB HABZIK: Másodszor is visszavonták Novak Đoković vízumát, egyelőre nem világos, hogy ismét bevándorlási őrizetbe helyezik-e

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ausztral birosag
A cikk meghallgatása

Alex Hawke bevándorlási miniszter “egészségügyi és közrendi” okokra hivatkozva visszavonta a világelső szerb teniszező vízumát. Ez a lépés megzavarta Novak Đoković felkészülését a hétfőn kezdődő Australian Openre, és ha megerősítik a döntést a bíróságon, akkor a világsztárt azonnal kitoloncolják az országból. Ez tényleg a címvédő ausztráliai diadalmenetének végét jelenti-e, mivel a kiutasítás három évre szóló kitiltást von maga után, ha csak nem támadják meg ismét a bíróságon. Đoković ügyvédei ausztráliai idő szerint pénteken késő délután belügyi illetékesekkel egyeztettek.

Joga volt rá

Alex Hawke bevándorlási miniszter diszkrecionális jogával élve visszavonta Đoković vízumát, amit a közérdekre hivatkozva az ausztrál migrációs törvény alapján lépett meg, miután egy korábbi bírósági döntés lehetővé tette a szerb teniszező számára, hogy Ausztráliában maradjon.

– A mai napon a migrációs törvény 133C. szakaszának (3) bekezdése alapján a Novak Đoković úr által birtokolt vízumot egészségügyi és közrendi okokból töröltem, mivel ez közérdeknek számít

– közölte Hawke, aki úgy fogalmazott, hogy a döntés meghozása előtt “alaposan átgondolta” az ausztrál belügyminisztériumtól, az ausztrál határőrségtől és a szerb teniszezőtől kapott információkat.

– A Morrison-kormány határozottan elkötelezte magát Ausztrália határainak védelme mellett, különösen a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatban

– tette még hozzá közleményében az ausztrál bevándorlási miniszter.

Nem sokkal később az ausztrál bevándorlási hatóságok átadták Đoković ügyvédeinek a kérést, hogy a szerb teniszező holnap jelenjenek meg egy interjún, a vele folytatott beszélgetés után pedig döntenek a további lépésekről.

Egyelőre nem világos, hogy az ausztrál hatóságok mikorra tervezik a szerb teniszező bevándorlási őrizetbe helyezését, hogy ezt megteszik-e ismét.

Közben megkezdődött a szerb teniszező jogi kifogásainak tárgyalása, amit a YouTube közvetít/közvetített, mert a bíróság saját streamje hétfőn összeomlott, mivel nem bírta a terhelést.

Anthony Kelly bíró, aki hétfőn felügyelte az első kiutasítási rendelkezés hatályon kívül helyezését, elnököl az újabb tárgyaláson, így a szerb teniszező még reménykedhet.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava