Connect with us

Horvátország

EROTIKUS TARTALOM: Potencianövelő szereket is kínáltak a volt horvát elnökasszony honlapján

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

1 kolinad njavro
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 2 perc

Erotikus tartalom, potencianövelő szerek, gyors kölcsön az interneten – ilyen és hasonló tartalmak jelentek meg Kolinda Grabar- Kitarović volt honlapján, amelyen a látogatók azzal kapcsolatban is tanácsokat kaphattak, hogy miként lehet gazdag amerikai férfiakat becserkészni a „sugar dady” intézményén keresztül. Az alábbi történet különösen érdekes, mert már felmerült, hogy Grabar- Kitarović esetleg a NATO következő főtitkára lehet. Kérdés, hogy ez a kis botrány csökkenti, vagy netalán növeli az esélyeit két vetélytársával szemben?

Elnökasszonyi honlap

A volt horvát elnökasszony honlapja a predsjednica.hr címről működött, de miután Kolinda Grabar- Kitarović elvesztette a választásokat, tovább már nem volt rá szükség, így „ebek harmicadjára” került.

viagra

Egy horvát internetes marketingszakértő szerint ez úgy fordulhatott elő, hogy a domain régi tulajdonosa nem hosszabbította meg az előfizetést, így a honlapot megvette valaki más, aki új tartalommal töltötte meg az oldalt, amelyről korábban Kolinda Grabar- Kitarović elnöki üzeneteit küldte.

Az új elnök, Zoran Milanović akkor sem vehette volna át elődjének a honlapját, ha akarta volna – mert Horvátország mégsem Amerika, ahol az aktuális kormányzat mindig a https://www.whitehouse.gov/ címen érhető el.

A predsjednica szó szerint elnökasszonyt jelent, ennek hímnemű változata a predsjednik, vagyis az elnök szó, és „bármilyen furcsa” most a hivatalos horvát elnöki oldal a https://www.predsjednik.hr/ címen található, miután a jelenlegi államfő „természeti adottságainál fogva” nem lehet elnökasszony.

gay hirdetese

A hab a tortán az, hogy az egykori elnökiasszonyi oldalról nem lehetett eljutni az elnöki oldalra, viszont egyebek között egyenes link vitt egy „férfi keres férfit” jellegű hirdetési portálra, amelyet ide inkább nem linkelnénk be.

Ha Milanovićot netalán ismét egy nő követné az elnöki poszton, akkor ismét szükség mutatkozhat az elnökasszonyi domainre, csakhogy a mostani elnök nem gondolt esetlegesen „nőnemű” utódjára, így a http://predsjednica.hr már más kezében van: az új tulajdonos a bulgáriai Plovdivban bejegyzett KD CAPITAL LTD. Ettől függetlenül az erotikus tartalom és a különböző ajánlatok horvátul íródtak, tehát a „horvát piacnak” szánták őket.

Az elnökváltást követően a „nőnemű oldalról” a horvát elnöki hivatalnak kellett volna gondoskodnia. Zágrábi médiajelentések szerint a szolgáltató annak rendje és módja szerint értesítette is a hivatalt az előfizetés lejárásáról, de az új adminisztráció a füle botját sem mozdította, így az oldal kikerült az állami tulajdonból.

Miután a sajtó ráugrott a témára, az elnökasszonyi honlapot deaktiválták, vagyis jelenleg nem érhető el az oldal, viszont az internetes archívumokban a tartalom egy része hozzáférhető. A deaktiválás azt jelenti, hogy a címen már nincs semmi, vagyis a központi hatalom rögtön lépett, bár a tulajdon, vagyis a domain egyelőre nincs az állam birtokában.

Karácsonyi séta

A zágrábi N1 TV megkereste az üggyel kapcsoltban Kolinda Grabar- Kitarovićot, aki érdemben nem reagált az ügyre, viszont boldog karácsonyt kívánt.

Az ügy talán el is ült volna, ha a volt elnökasszony december 24-én nem tűnik fel egy könnyed karácsonyi sétán központjában egy, a közvélemény számára ismeretlen fiatalember kíséretében.

A zágrábi index.hr hírportál kiderítette, hogy a volt elnökasszonynak Mate Njavro csinált társaságot, mint a fenti képen látható. Njavro annak az üzleti iskolának a dékánja, ahol a volt elnökasszony most tanácsadóként közreműködik.

A horvát hírportálok pofátlanul megjegyezték, hogy a volt elnökasszony fülig érő mosollyal pózolt az újságíróknak + fotósoknak.

A dnevnik.hr kiemelte, hogy Kolinda Grabar- Kitarović teljesen fekete ruhát öltött a sétához, ehhez övvel ellátott kabátot választott, amely kiemelte keskeny derekát.

A hírportál szerint a volt elnökasszony az utóbbi időben folyamatosan kapja a bókokat megváltozott külseje miatt, és mindenki csodálja egyre karcsúbb alakját.

Horvátország

Sztrájkügyben a bíróság a kormány ellen döntött, új multiplex mozi nyílt Koszovóban

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

sztrájk, multiplex
Széleskörű találkozó a kormány "tartalék főhadiszállásán" (Forrás: Twitter, Andrej Plenković )
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 3 perc

Hétfőn Horvátországban azzal kezdődött a nap, hogy tíz óra tájban a zágrábi Megyei Bíróság bejelentette a döntését, amely lehetővé teszi a köztisztviselők és közalkalmazottak sztrájkját az igazságszolgáltatásban. Tehát az összes bírósági tisztviselő, gyorsíró, sofőr, takarítónő és más alkalmazott, aki ma reggel 7 órakor kezdte meg a sztrájkot, immár legálisan folytathatja a megmozdulást. Ezzel a bíróság lényegében a kormány ellen döntött, mert a kabinet a sztrájk betiltását követelte.

Szabad sztrájkolni

Történelmi nap ez a szakszervezetek, különösen a „nem reprezentatívak” számára, mert a bíróság kimondta, hogy törvényes a munkavállalók sztrájkja a bíróságokon és az ügyészségeken.

– Délelőtt 10 órakor ott voltunk a megyei bíróságon a sztrájkot jogszerűnek nyilvánító ítélethirdetésen, 10 óra 5 perckor pedig meghívást kaptunk Ivan Malenica igazságügyi minisztertől, hogy ma fél háromkor menjünk be tárgyalni. Nos, ez a megmozdulás legalább arra jó volt, hogy létrejöjjön a találkozó

– mondta Iva Sušković, az Állami és Helyi Alkalmazottak Szakszervezetének (SDLS) elnöke a zágrábi városi polgári bíróság előtt röviddel déli 12 óra előtt tartott tüntetésen.

Salamoni döntés

A kormány „tartalék főhadiszállásán”, a zágrábi Nemzeti és Egyetemi Könyvtárban Andrej Plenković miniszterelnök fél tízkor találkozott a közszolgálati szakszervezetek képviselőivel.

A találkozón a miniszterelnök mellett részt vett Oleg Butković miniszterelnök-helyettes és tengerügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter, Marko Primorac pénzügyminiszter, Ivan Malenica igazságügyi és közigazgatási miniszter, Davor Filipović gazdasági és fenntartható fejlődési miniszter, Marin Piletić a munkaügyi kérdésekért és a nyugdíjrendszerért, valamint a család- és szociálpolitikáért felelős miniszter, Vili Beroš egészségügyi miniszter, valamint Radovan Fuchs tudományos és oktatási miniszter.

sztrájk, multiplex

Andrej Plenković miniszterelnök és Sanja Šprem a Horvát Pedagógus Szakszervezetek képviselője (Forrás: Twitter, Andrej Plenković)

Nem sokkal 11 óra után véget ért a találkozó, amelyet követően Plenković miniszterelnök és Sanja Šprem a Horvát Pedagógus Szakszervezetek képviselője állt ki a sajtó munkatársai elé.

– A párbeszéd keretében arra jutottunk, hogy a következő napokban egyetértési megállapodást kötünk, amely megelőlegezi a kormány döntését az állami alkalmazottak és a köztisztviselők ideiglenes illetménykiegészítésének kifizetéséről

– jelentették be a találkozót követően tartott sajtótájékoztatón.

– Ezt a köz- és állami alkalmazottak fizetéséről szóló új törvény kidolgozásával összefüggésében kell érteni

– nyilatkozta Plenković miniszterelnök, hozzátéve, hogy a törvénynek január 1-jéig hatályba kell lépnie, és hozzátette, hogy két különböző rendeletet fogadnak el, egyet az állami tisztviselők, és egyet a köztisztviselők vonatkozásában.

Plenković szerint a közös döntések 219 000 alkalmazott bérét érintik, és bejelentette, hogy a legalacsonyabb bérek 100 euróval emelkednek.

Azok, akiknek valamivel magasabb fizetésük van, 80 vagy 60 euró növekedéssel számolhatnak. Ugyanakkor a kormányfő azt is közölte, hogy a nyaralási pótlék mindenki számára azonos lesz, azaz 300 euró.

Új mozi Koszovóban

Amíg Európa döntő többsége egy újabb kirobbanásával ijesztgeti magát Szerbia és Koszovó között, a német-horvát Blitz Cinestar, amely a régió legnagyobb filmszínházhálózatát működteti, bejelentette, hogy június 2-án, pénteken megnyitotta eddigi legnagyobb, 15 moziteremmel büszkélkedő megaplexét Koszovó fővárosában, Prištinában.

megamozi pristian

Fő a kényelem, a pristinai megamozi egyik terme a tizenötből (Forrás: Cineuropa)

A megamozi Európa azon részének legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Prishtina Mallban működik, fittyet hányva mindenféle vérgőzös jóslatnak.

A prištinai CineStar Megaplex a legnagyobb, legmodernebb, és egyben a legszebb mozi Koszovóban.

A Wall-to-wall Harkness vásznakat, a Barco 4K RGB lézerprojektorokat, a Real D Ultimate 3D-t, a JBL hangszórókat és a Crown audioerősítőket magában foglaló technológia mellett a prištinai CineStar belső berendezése, a zágrábi Franić & Šekoranja tervezőiroda munkáját dicséri.

A zágrábi tervezőiroda más, díjnyertes CineStar mozik belső berendezéséért is felelős, köztük a 2018-as Európa legjobb új építésű mozijának díjával büszkelkedő CineStar Split belső berendezése is az ő terveik után készült.

Körülbelül ennyit a háborúról, ami körül szakértők sora aggodalmaskodik Belfasttól České Budějovicéig.

Addig amíg nem zárják be a Ferizaj (szerbül Uroševac) melletti Camp Bondsteelt, illetve az amerikaiak nem vonulnak ki Koszovóból, nyugodtan lehet fagyizni és moziba járni, főleg most, hogy már van hova a CineStar jóvoltából.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


Utazás

A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Líra-könyvek

Letöltések


Google-hirdetés

Tíz nap legjava