...
Connect with us

Bűnügy

ÉRINTETTSÉG: A montenegrói különleges főügyésznek a szemébe mondták, hogy nagyobb a felelőssége, mint a szerbiai bűnözői banda vezetőjének

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

cg biztonsagi
Olvasási idő: 1 perc

 
A montenegrói parlament biztonsági és védelmi bizottságának ülésén „erőteljes szóváltás” alakult ki Milivoje Katnić különleges főügyész és Marko Milačić az Igazi Montenegró (Prava Crna Gora) párt elnöke között. A nemzeti konzervatív párt vezetője a különleges főügyész arcába vágta, hogy a szerbiai maffiaügyben őt nagyobb felelősség terheli, mint Veljko Belivukot (Velja Nevolja, Bajkeverő Velja), amire a főügyész neki akart menni az Igazi Montenegró párt vezetőjének.

A televízióban élőben közvetített ülésen Milačić a szervezett bűnözéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a különleges főügyésznek nagyobb a felelőssége mint Veljko Belivuknak, aki ellen pénteken, vagyis aznap emeltek vádat Szerbiában.

Egy másik államból (Szerbiából) a legdirektebb vádak hangzanak el azzal kapcsolatban, hogy montenegrói állampolgárok érintettek a legmonstruálisabb bűnözői csoport tevékenységében, amivel kapcsolatban nap mint nap megemlítik Montenegrót
– mondta felvezetésként a jobboldali kispárt elnöke, aki a következő mondatban név szerint vonta felelősségre a különleges főügyészt.
Katnić Úr! Én nem egyenlítettem Önt ki Belivukkal, mert azt hiszem, hogy az Ön felelőssége abban a csoport jóval nagyobb – politikai és rendszerszintű. Ezek a bűnözők egyszerű likvidátorok, akik semmire sem lettek volna képesek ezekben az országokban…
– jelentette ki Milačić, mielőtt a biztonsági és védelmi bizottság elnöke megvonta tőle a szót.

A főügyész – akinek a mikrofonja nem volt bekapcsolva – azt kiabálta, hogy „fizikailag kell megvédenie magát” az elhangzott vádat követően, és „büdös sz@rnak” nevezte Milačićot, a Prava CG vezetőjét.

Ezt követően hangzott el a költői kérdés, hogy „mit mondtál”, amire mindkét személy felállt, hogy egymásnak menjen.
A bizottsági munka és az élő közvetítés itt megszakadt, a szájkarate viszont folytatódott, végül azonban tettlegességre nem került sor, a verekedést a testület tagjai megakadályozták.

A szerbiai gyilkosságsorozat lényegében nem más, mint a kotori klán szétesését követően kialakult bandaháború a škaljari és kavači klán között, amelynek eddig már legalább félszláv áldozata van.

A főleg drogkereskedelemmel foglalkozó két montenegrói bűnöző csoport közötti harc mindenekelőtt a szerbiai és boszniai szerb piac megszerzéséért folyik, de közrejátszik az Albánia és Montenegró felől érkező drog európai terjesztésének ellenőrzése is bécsi székhellyel, ahol viszont a két bandának nem csak egymással, hanem az ugyanerre szakosodott albán csoportokkal is meg kell küzdenie.

?c=30395&m=1559903&a=438898&r=&t=html
Szerbia

SZERB LELEMÉNY: A kutyára tette a lábbilincset, ő meg a városban flangált

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

lábbilincs nélkül szabadlábon
HATÁRTALAN LELEMÉNYESSÉG: A háziőrizetben lévő kutyuska (Forrás: Blic)
Olvasási idő: 1 perc

Levette a lábára szerelt jeladó készüléket, vagyis az elektromos lábbilincset az a szerbiai férfi, akit a bíróság egyéves háziőrizetre ítélt, mert megverte Zoran Lilić volt kisjugoszláv bábelnök fiát. Zoran Lilić az 1994 és 1997 közötti időszakban volt a Kis-Jugoszlávia elnöke, de túl sok köze nem volt a saját munkájához, mert az országot a háborús bűnök elkövetésével megvádolt Slobodan Milošević irányította.

Lábbilincs nélkül szabadon

A szerbiai rendőrség annak gyanújával vette őrizetbe Dejan Vuksanovićot (29), hogy akadályozta az ítélet végrehajtását, valamint megsemmisítése, illetve megrongálta mások tulajdonát, és ezáltal újabb bűncselekményeket követett el.

Az 12 hónapos háziőrizetre vonatkozó ítéletet október végén mondta ki egy belgrádi bíróság, miután vádalkut kötött Vuksanovićtyal, aki beismerte bűnösségét, és ennek értelmében a büntetésvégrehajtás elektromos jeladót szerelt a lábára.

kutya labbilincs

Forrás: Privát archívum

A belgrádi Blic hírportál/napilap beszámolója szerint az elítélt férfi azonban eltávolította a lábáról az elektronikus bilincset, amelyet a lakásban tartott kutyájának nyakába tett, ő pedig a városban flangált.

A két újabb bűncselekmény elkövetése miatt Vuksanovićot a napokban hallgatja meg az illetékes ügyészség, az előzetes eljárási bíró és a büntetésvégrehajtási igazgatóság biztosa pedig arról dönt, hogy a házi őrizetet rendes börtönre változtatja-e.

Vuksanović egy másik férfival közösen októberben bántalmazta a volt kisjugoszláv államfő fiát, amit egy térfigyelő kamera rögzített.

A másik férfi, Aleksandar Relić ellen elfogatási parancs van érvényben, miután egy sokkal súlyosabb bűncselekmény miatt is keresik.

Relić 2019 első napján, egy újévi ünnepséget követően kialakult vita során közvetlen közelről fejbe lőtt egy férfit a Duna partján, a Paradicsom-sziget közelében, és ugyanazzal a golyóval a barátnőjét is megsebesítette.

A gyilkosság miatt első fokon 8 év és 10 hónap börtönt kapott, a fellebbviteli bíróság azonban megsemmisítette az ítéletet a büntetőeljárási rendelkezések jelentős megsértése miatt, az ítélet szövege állítólag ugyanis érthetetlen, és ellentétes az indoklásban foglaltakkal.

tolnai otto szemeremekszerek 3 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=TolnaiOtt%C3%B3%3ASzem%C3%A9rem%C3%A9kszerek3
Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Könyvek a Lírától

Utazás

Hirdetés

A BALK a világban

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors:

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.