Connect with us

Bűnügy

ÉRINTETTSÉG: A montenegrói különleges főügyésznek a szemébe mondták, hogy nagyobb a felelőssége, mint a szerbiai bűnözői banda vezetőjének

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

 
A montenegrói parlament biztonsági és védelmi bizottságának ülésén “erőteljes szóváltás” alakult ki Milivoje Katnić különleges főügyész és Marko Milačić az Igazi Montenegró (Prava Crna Gora) párt elnöke között. A nemzeti konzervatív párt vezetője a különleges főügyész arcába vágta, hogy a szerbiai maffiaügyben őt nagyobb felelősség terheli, mint Veljko Belivukot (Velja Nevolja, Bajkeverő Velja), amire a főügyész neki akart menni az Igazi Montenegró párt vezetőjének.

A televízióban élőben közvetített ülésen Milačić a szervezett bűnözéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a különleges főügyésznek nagyobb a felelőssége mint Veljko Belivuknak, aki ellen pénteken, vagyis aznap emeltek vádat Szerbiában.

– Egy másik államból (Szerbiából) a legdirektebb vádak hangzanak el azzal kapcsolatban, hogy montenegrói állampolgárok érintettek a legmonstruálisabb bűnözői csoport tevékenységében, amivel kapcsolatban nap mint nap megemlítik Montenegrót


– mondta felvezetésként a jobboldali kispárt elnöke, aki a következő mondatban név szerint vonta felelősségre a különleges főügyészt.

– Katnić Úr! Én nem egyenlítettem Önt ki Belivukkal, mert azt hiszem, hogy az Ön felelőssége abban a csoport jóval nagyobb – politikai és rendszerszintű. Ezek a bűnözők egyszerű likvidátorok, akik semmire sem lettek volna képesek ezekben az országokban…


– jelentette ki Milačić, mielőtt a biztonsági és védelmi bizottság elnöke megvonta tőle a szót.

A főügyész – akinek a mikrofonja nem volt bekapcsolva – azt kiabálta, hogy “fizikailag kell megvédenie magát” az elhangzott vádat követően, és “büdös sz@rnak” nevezte Milačićot, a Prava CG vezetőjét.

Ezt követően hangzott el a költői kérdés, hogy “mit mondtál”, amire mindkét személy felállt, hogy egymásnak menjen.
A bizottsági munka és az élő közvetítés itt megszakadt, a szájkarate viszont folytatódott, végül azonban tettlegességre nem került sor, a verekedést a testület tagjai megakadályozták.

A szerbiai gyilkosságsorozat lényegében nem más, mint a kotori klán szétesését követően kialakult bandaháború a škaljari és kavači klán között, amelynek eddig már legalább félszláv áldozata van.

A főleg drogkereskedelemmel foglalkozó két montenegrói bűnöző csoport közötti harc mindenekelőtt a szerbiai és boszniai szerb piac megszerzéséért folyik, de közrejátszik az Albánia és Montenegró felől érkező drog európai terjesztésének ellenőrzése is bécsi székhellyel, ahol viszont a két bandának nem csak egymással, hanem az ugyanerre szakosodott albán csoportokkal is meg kell küzdenie.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava