Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Filmművészet

VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon

film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon palic haboru 3
Albanian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon sqArabic film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon arBelarusian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon beBosnian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon bsBulgarian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon bgChinese (Simplified) film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon zh CNChinese (Traditional) film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon zh TWCroatian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon hrCzech film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon csDutch film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon nlEnglish film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon enFinnish film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon fiFrench film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon frGerman film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon deGreek film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon elHebrew film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon iwHungarian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon huItalian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon itJapanese film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon jaKorean film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon koMacedonian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon mkPolish film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon plPortuguese film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon ptRomanian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon roRussian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon ruSerbian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon srSlovak film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon skSlovenian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon slSpanish film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon esSwedish film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon svTurkish film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon trUkrainian film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon uk

Olvasási idő: 1 perc

 
Tizenegy kategóriában több mint száz filmet mutatnak be az Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválján, amelyet július 17. és 23. között tartanak a vajdasági Szabadka melletti Palicson. A szervezők közölték, hogy a 28. alkalommal megrendezendő fesztivált Kevin Macdonald, a The Mauritanian (A mauritániai) nyitja, ennek főszerepét Jodie Foster játsza. A zárófilm július 23-án a Csőr (Kljun) című szerb alkotás lesz.

A versenyprogramban 11 film szerepel, közülük választja ki a zsűri, ki kapja meg a legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot és a zsűri különdíját, emellett a közönség is szavazhat.

A versenyprogramban lesz látható Nagy Dénes Természetes fény című alkotása.

Emellett idén is kiosztják az Underground szelleme nevű elismerést, amelyet az idén Ada Solomon román producer vehet át.

Az első szabadkai mozit létrehozó Lifka Sándorról elnevezett életműdíjat Aleksandar Berček szerb színész, valamint Christian Petzold német rendező érdemelte ki. A díjat minden évben egy szerb és egy nemzetközi alkotónak ítélik oda.

A palicsi filmfesztiválon az idén Szlovénia filmművészetére fókuszálnak.

A fiatal európai rendezők munkái, a környezetvédelemmel foglalkozó filmek és a hommage-alkotások mellett az idén is válogatás lesz látható a legújabb magyar filmekből, amelyekből hatot – Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Hab, Hét kis véletlen, Post Mortem, Toxikoma, Így vagy tökéletes – láthat az idei közönség.

A szervezők emellett koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket a palicsi szabadtéri színpadon, valamint több palicsi és szabadkai moziban.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

film VETÍTÉS: Több mint száz filmet mutatnak be a palicsi filmfesztiválon balkanac nagy

Időjárás

Facebook-követés


Google-válogatás