Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

AZ ELSŐ SZEMTANÚ: Az albán miniszterelnök látta a szlovén non-papert

rama jansa
Olvasási idő: 1 perc

Edi Rama albán megerősítette, hogy szlovén kollégájánál látott egy nem hivatalos diplomáciai dokumentumot a volt egykori belső határainak átrajzolásáról, amelyet csütörtökön a necenzurirano.si című honlapra hivatkozva a múlt csütörtökön a BALK is leközölt.

Az első szemtanú

Az albán miniszterelnök az albániai Vizion Plus televízióban megerősítette, hogy létezik egy , amelyre a nyugat-balkáni régió országainak módosított határait rajzolták be, amihez kapcsolódik egy dokumentum is.

Nemrég beszéltem szlovén kollégámmal, Janez Janšával. Láttam ezt a dokumentumot nála, megmutatta nekem, de nem tudok hozzászólni

– nyilatkozta Edi Rama, aki ezzel a rövid kijelentésével nem nagyon vitt közelebb “a rejtély megfejtéséhez”, hanem még inkább összebogozta a szálakat.

Mindennek ellenére Edi Rama az első külföldi állami vezető, aki hivatalosan megerősítette egy olyan dokumentum létezését, amelynek szerzőjéről jóformán semmit sem tudunk, miután egy nem hivatalos dokumentumról van szó, amelynek sem fejléce, sem aláírója nincs, ennek folytán bármikor letagadható.

Politikai lufi

A necenzurirano.si több meg nem nevezett forrásra hivatkozva továbbra is azt állítja, hogy Janša kabinetje és maga a szlovén miniszterelnök is részt vett a dokumentum különféle címekre történő elküldésében.

, az elnökének kabinetje, amelynek februárban meg kell kapnia a dokumentumot, nem kommentálta az ügyet.

Maga Janez Janša közben azzal az üzenettel hívta fel a három tagú -hercegovinai elnökség tagját, hogy nem létezik a szlovén kormánnyal összefüggésbe hozott non-paper, amely magában foglalja a határok átszabását, és ezáltal nincs szó területi integritásának megsértéséről.

A non-papereknek azonban éppen az a lényege, hogy ha nem alakul ki körülötte konszenzus, akkor könnyen letagadható, vagyis nem más, mint egy “politikai lufi”.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lehet, hogy éppen erről van szó, egy brit elemző a napokban ugyanis úgy vélte, hogy a szlovén miniszterelnök azért tagadja le a dokumentum körüli bábáskodást, vagy éppen annak megszülését, mert nem lelkesedik az ötletért, a vezetésnek pedig „neuralgikus averziója” van mindennel szemben, ami a népeket és a nacionalizmusokat illeti.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: