Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

FIKCIÓ: A non-papert csak kitalálták, a szlovén kormányt akarták megbuktatni

Ka8EmBmO
Olvasási idő: 2 perc

Egy szlovén európai parlamenti képviselő szerint a balkáni határmódosításra vonatkozó dokumentum csak kitaláció. Franc Bogovič, aki a Szlovén Néppárt (SLS) tagja, újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy mindennek a célja a szlovén kormány megbuktatása volt. Közben az amerikaiak jelezték, hogy egyelőre nem írnák át a daytoni szerződést, de módosítani szeretnék a bosznia-hercegovinai választási törvényt.

Politikai sci-fi

Bogovič szerint soha senki nem beszélt arról, amit a necenzurirano.si portál közzétett, és mindezt valószínűleg valaki csak kitalálta.

Csak azt tudom mondani, hogy ezt Szlovéniában belső politikai célokra használják, és puszta kitaláció, miután sem Anže Logar külügyminiszter, sem soha nem beszélt ilyesmiről

– nyilatkozta a szlovén politikus egy boszniai televíziónak.

A szlovén uniós képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a történtek nyugtalanságot idéztek elő a régióban, és nevében elnézést kért a kellemetlenségekért.

Amikor újságírók arra kérték, hogy értékelje Orbán Viktor és Janez Janša szlovén miniszterelnök kapcsolatát az etnikai határok mentén történő felosztásra vonatkozó állítólagos tervvel kapcsolatban, Bogovič annyit mondott, hogy mindez a korábban említett portál hibája, amelynek tevékenysége a szlovén kormány megbuktatására irányul.

Megpróbálják Janšát a szlovén Orbánként bemutatni. Hét éve vagyok az Európai Parlamentben, és soha senki sem beszélt ezekről a forgatókönyvekről sem a Parlamentben, sem Szlovéniában

– jelentette ki a szlovén néppárti politikus.


kis festett kabatok222kis festett kabatok


A elnök nem látta

Aleksandar elhárította, hogy közvetlenül beszéljen Janez Janša szlovén miniszterelnök állítólagos javaslatáról, mivel nem látta a dokumentumot, és nem is tud semmilyen kezdeményezésről Bosznia- békés szétválásával kapcsolatban.

Nem láttam semmilyen kezdeményezést, és nem vagyok hajlandó elítélni vagy dicsérni valamit, amit nem láttam


– jelentette ki a szerb elnök, majd hozzátette:

Közismert a Bosznia-Hercegovinához való viszonyulásunk- tiszteletben tartjuk Bosznia-Hercegovina integritását és szuverenitását, ahol intézményesen is jelen van.

A szlovén non-paperrel kapcsolatban érdemes felidézni az új külügyminiszter, legutóbbi levelét, amelyet a bosznia-hercegovinai elnökség tagjainak küldött.

Egyelőre nincs Dayton 2.0

Blinken április 1-jén arról tájékoztatta a szerb Milorad Dodikot, a Željko Komšićot és a bosnyák Šefik Džaferovićot, hogy a jelenlegi washingtoni kormány egyelőre nem készül egy második Daytonra.

Az amerikai külügyminiszter azonban úgy fogalmazott, hogy a daytoni szerződés nincs kőbe vésve, ezért idővel módosítani kell, egyelőre viszont csak a bosznia-hercegovinai alkotmány néhány pontját szeretnék megváltoztatni.

Korlátozott mértékű alkotmánymódosítást kell végrehajtani a választási rendszer átalakítása, valamint a feltételezett EU-tagság alapján felmerülő követelmények teljesítése és az Európai Bíróság döntéseivel való összehang megteremtése érdekében

– magyarázta Blinken a Bosznia-Hercegovinával szembeni elvárásokat.

Az amerikai külügyminiszter szerint mindezt záros határidőn belül szeretnék megtenni, hogy a 2022 őszére meghirdetett általános választások történelmi mérföldkövet jelentsenek, és “az eddigi legszabadabbak és a leginkább demokratikusak” legyenek.
___________________
Forrás: Twitter

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: