Connect with us

Egyesült Államok

BELÁTTA: A szlovén miniszterelnök végül csak gratulált az új amerikai elnöknek

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

trump donald
A cikk meghallgatása

Janez Janša, a jobbközép szlovén kormány miniszterelnöke is gratulált Joe Bidennek, az Egyesült Államok szerdán beiktatott elnökének.

A kormányfő a kiváncsiskodók megnyugtatására a közösségi médiában, azaz a Twitteren azt írta: úgy gratulált Joe Bidennek, ahogyan 2005-ben szintén miniszterelnökként George W. Bushnak.

– Szlovénia és az Egyesült Államok NATO-szövetségesek voltak, és most is azok

– írta a szlovén kormányfő.


A szlovén Delo című napilap hírportája megjegyezte, hogy Janez Janša az egyike azon kevés politikusoknak a világon, akik az új amerikai elnöknek történt gratulációval kivártak egészen annak beiktatásáig.


Janez Janša azért jelezte a Twitteren, hogy elküldte jókívánságait az új amerikai elnöknek, mert többen is feltették neki a kérdést a közösségi médiában, hogy gratulált-e már Joe Bidennek, vagy még mindig Donald Trump győzelmére vár.


Janša novemberben nem gratulált Joe Bidennek a megválasztásához, mert úgy vélekedett, hogy Donald Trump nyerte meg az amerikai elnökválasztást.

A szlovén miniszterelnök november elején viszont elsőként, és valószínűleg egyetlen külföldi vezetőként gratulált Donald Trumpnak az amerikai elnökválasztáson aratott győzelemhez, és egyúttal megrótta azokat, akik nem követték a példáját.

Janša az amerikai választási kampány során is kifejezte szimpátiáját Trump iránt, és közvetlenül (ismét csak a Twitteren keresztül) támogatta újraválasztását, miközben Joe Bidenről azt írta, hogy megválasztása esetén “a történelem egyik leggyengébb amerikai elnöke” lesz.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava