Connect with us

Migráció

NÉPI JÁRŐRSÉG: A szerb migránsellenes csoport is felfigyelt arra, ami a szerb-román-magyar hármashatárnál történik

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Egy szerb hírportál szerint “borzalmas hírek” érkeznek a szerb-román-magyar hármashatárnál lévő Majdányból és Rábéból. A Népi Járőrség elnevezésű önszerveződő csoport a napokban a helyszínen járt, hogy felmérje a helyzetet. Az erről beszámoló SrbinInfo szerint a migránsok terrorizálják a két falu lakosságát, kirabolják az idős embereket, akik az utcára sem mernek kimenni. Nem sokkal a cikk megjelenését követően a VMSZ elnökének közbenjárására a szerb rendőrök közel háromszáz migránst vittek el a térségből. Lehet, hogy a cikk és a rendőrségi akció között nincs összefüggés, és az egybeesés csak a véletlen műve.

Népi járőrök

Borzalmas hírek érkeznek a szerb-román-magyar hármashatárnál lévő Majdányból és Rábéból, ahol a népi járőrök szerint jelenleg mintegy ezerötszáz-kétezer illegális migráns tartózkodik, akik terrorizálják az ott élő embereket, betörnek a házakba, tönkre teszik a szerbiai állampolgárok vagyonát.

A szerb hírportál szerint a két falu többnyire idős lakossága retteg, és az utcára sem mer kimenni.

– Ez a legrosszabb, ami történhetett velünk. Éjszaka nem alszunk. Nem merünk elmenni a boltba. A migránsok normális emberhez nem méltóan viselkednek, félmeztelenre vetkőznek, kiabálnak, betörnek a házakba. Kirabolnak minket. Már tizenöt üres házat elfoglaltak. A rendőrök kísérgetik őket. Mi történt velünk?

– kérdik könnyek között faluban élő “nagymamák és nagyapák”, akik a Népi Járőrség tagjaival beszélgettek.

Az egyik helyi lakost az is érdekelné, hogy Aleksandar Vučić szerb elnök miért nem szereti annyira a magyarokat, mint az ország más népeit, amire az egyik népi járőr megjegyezte, hogy Vučić nem egyenlő Szerbiával.

Egy helyi asszony arra is panaszkodott, hogy amikor négy-öt autóbusszal viszik el a migránsokat a reggeli órákban, aznap este már legalább száz újabb illegális bevándorló van a faluban.

– Nem az a megoldás, hogy elviszik őket, az lenne célravezető, ha nem engednék meg nekik, hogy ide jöjjenek

– mondta az asszony, aki szerint a migránsok utaztatásán leginkább a taxisok keresnek, akik visszaviszik őket a határmenti falvakba.

A migránssimogatók

A SrbinInfo beszámolója szerint a Népi Járőrség elnevezésű csoport tagjai azért érkeztek Szerbia északi részére, hogy segítsék a veszélyeztetett lakosságot, tekintettel arra, hogy a térségben élő néhány száz, főleg idős embert az állam kiszolgáltatta a több ezer migráns kényének-kedvének.

A csoport tagjai azt ígérték, hogy egy hét múlva nagyobb számban térnek vissza a térségbe, hogy megvédjék a határ mentén élő magyarokat.

A cikk szerint az elkövetkező időszakban minden kétséget kizáróan arra lehet számítani, hogy a térségben még több migráns lesz.

A cikkhez csatolt videóból arra lehet következtetni, hogy a szerb rendőrök nem csak elviszik, hanem vissza is hozzák a migránsokat – legalábbis ezt szerették volna kimondatni a népi járőrök egyik-másik beszélgető partnerükkel.

A videóban elhangzik az is, hogy a szerb rendőrök csak a központilag megszabott határokig mehetnek el, azon túl már nem intézkedhetnek. Szó esik arról is, hogy az okozott károkért senki nem felel.

– Nem merjük elhagyni a házat, mert rögtön bemennek. Hozzám is többször bejöttek. Ez a megszállás modern módja, ez már nem Szerbia, hanem Szíria

– nyilatkozta az egyik megkérdezett, aki szerint a migránsok annyira kiokosodtak, hogy felmennek a padlásokra, és felhúzzák maguk után a létrát. Ennek következtében elérhetetlenné válnak az éppen razziázó rendőrök számára, akik így csak egy részüket tudják begyűjteni.

A Népi Járőrség elnevezésű migránsellenes csoport értesülései szerint a civil szervezetek tagjai gyakran felkeresik az illegális bevándorlókat, és pénzt adnak nekik!?

A BALK úgy tudja, hogy a hármashatárnál aktívak a nemzetközi szervezetek is, amelyeknek a tagjait a helyi lakosság egyszerűen csak “migránssimogatóknak” nevez.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava