Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

SZIJJÁRTÓ: Komoly előrelépés a magyar gázellátásban a cseppfolyósított gáz megjelenése

terminal

Olvasási idő: 1 perc

Komoly előrelépést jelent ában, hogy a horvátországi Krknél elkezd üzemelni az a terminál, amely cseppfolyósított gázt képes fogadni – mondta a külgazdasági és az MTI-nek kedden, miután videókonferencia keretében tárgyalt Kadri Simsonnal, az Európai Bizottság energiaügyi biztosával. A miniszter elmondta, hogy az energiaügyi biztossal folytatott megbeszélésen tárgyaltak a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről is

Akár bővíthetik is

Péter kiemelte, hogy Magyarország 2021. január elsejétől évente egymilliárd köbméternyi kapacitást lekötött, így a jövő évtől először jelenik majd meg cseppfolyósított a energiaellátásban.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: ha a működés tapasztalatai kedvezőek lesznek, akkor remélhetőleg a terminál kapacitásának bővítése is felmerül, és még nagyobb szerepet játszhat a cseppfolyósított gáz a magyar energiaellátásban.A külügyminiszter felidézte, hogy az Európai Bizottság 100 millió euróval támogatta a krki -terminál megépítését.

Hangsúlyozta azt is, hogy a Shellel kötött megállapodás az első olyan hazai energiavásárlási szerződés, amely nem forrásra, ugyanakkor hosszú távra vonatkozik.

Nekünk kell az atom

A miniszter elmondta, hogy az energiaügyi biztossal folytatott megbeszélésen tárgyaltak a paksi atomerőmű új blokkjainak építéséről is.

A magyar álláspont szerint az európai zöld célokat, a károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzéseket csak akkor lehet teljesíteni, ha a energiát is a természetbarát energiaelőállítási módok közé számítják

Mint mondta, erről folyamatos vita van az Európai Unióban, az fele használja a nukleáris energiát, a másik fele elutasítja.

A tények a mi oldalunkon vannak, a nukleáris energia tiszta, olcsó és biztonságos formája az energia előállításának

– fogalmazott Szijjártó Péter.Hozzátette, hogy Magyarország a paksi atomerőmű bővítése során minden európai és nemzetközi jogszabályt betart, és folyamatosan konzultál az Európai Bizottsággal az építkezés folyamán.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: