Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Migráció

ÖNSZERVEZŐDÉS: Magyarkanizsán profi csapattal védenék a polgárokat a migránsoktól, de nem ez a megoldás

kanizsai migransok
Olvasási idő: 1 perc

Az egyre romló migránshelyzet miatt őrző-védő szolgálat alakul a magyar határ mentén lévő vajdasági Magyarkanizsán. A helyi illetékesek ugyan nem mondták ki, de szavaikból kiderült, hogy saját maguknak kell megszervezniük a polgárok védelmét, ha az állam nem képes cselekedni.

Lackó Róbert, a magyarkanizsai községi képviselő testület elnöke a napokban a Pannon RTV-nek úgy nyilatkozott, hogy a helyi lakosok védelmével egy szerződéses alapon működő profi csapatot bíznának meg, amelyet az önkormányzat finanszírozna.

Lackó hozzátette, hogy az igazi segítséget azonban az jelentené, ha a szerb rendőrség, illetve a katonaság nagyobb számban jelenne meg a magyarkanizsai községhez tartozó településeken, a migránsok ugyanis sok gondot okoznak.

Házakba törnek be, lopnak a boltokban, fiatal lányokat inzultálnak, hadd ne soroljam, mert az utóbbi időben sajnos ezek a dolgok is jelen vannak már. Ezt mi megpróbáljuk a mi saját kis erőnkkel megszüntetni, ha kell, akár mi is kimegyünk az utcára, de a megoldás nem ez, hanem az erős rendőri jelenlét az utcákon, éjjel-nappal. Semmi másban nem tudok hinni jelen pillanatban

A tél közeledtével az illegális bevándorlók elhagyott épületekbe próbálnak menekülni a hideg elől, miután a magyar határkerítésen nemigen jutnak át.

A helyi lakosság egyre jobban aggódik a romló közbiztonság miatt, de nemcsak Horgoson és Martonoson, hanem például Kelebián is egyre rosszabb a helyzet.

Hasonló problémákkal küzdenek Šidben is, ahol szintén kérik, hogy a szerb kormány küldjön katonákat a városba.

A helyi lakosság követeléseit támogatja az ottani polgármester is, aki az illegális migránsok “vandalizmusától és terrorjától” szeretné megvédeni a polgárokat.kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: