Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Járvány

FELEZŐDÉS: Montenegróban majdnem minden második teszt pozitív, bezárják az iskolákat és a vendéglőket

klinicki montenegro

Olvasási idő: 2 perc

március 17-ig tartotta magát, de akkor az utolsó európai országként a balkáni államban is megjelent a . Ezt az akkori , Duško Marković jelentette be egy sor, láthatóan előre kidolgozott intézkedéssel együtt. A siker azonban elmaradt, a azóta megbukott, a pedig elszabadult az országban. A két tény között, ha akarjuk, akkor van összefüggés, ha akarjuk, akkor viszont nincs.

Szinte minden második teszt pozitív

A közegészségügyi intézet és az új koronavírussal kapcsolatos PCR-diagnosztikával foglalkozó cégek adatai szerint az utóbbi egy napban 2004 mintát elemeztek, amelyek közül összesen 874 volt pozitív.

Az új estek közül 574-et az állami egészségügyi intézmények regisztrálták, a további háromszázat pedig a magánlaboratóriumok.A legtöbb fertőzés a nagyvárosokban történt. A listát vezeti, a montenegrói fővárosban 448 új beteg van, ez az esetek több mint fele, vagyis 51,2 százaléka.

A fertőzés által okozott halálozások száma az év eleje óta 326, ugyanakkor az elmúlt 24 órában 252 betegnél jelentettek gyógyulást.

Figyelembe véve az összes új esetet, és az elmúlt egy napban felgyógyultak számát, Montenegróban jelenleg 5638 az aktív COVID-19-ben szenvedők száma.

Az év eleje óta az új koronavírusos fertőzések száma valamelyest meghaladja a húszezret.

Péntektől szigorú intézkedések

A montenegrói közegészségügyi intézet úgy döntött, hogy november 6-án éjféltől a nagyvárosokban, vagyis Podgoricában, Budvában, Ulcinjban és Cetinjében bezárják az iskolákat és a vendéglátóhelyeket.

Ezen kívül tilos a gyülekezés a magánlakásokban és házakban azok számára, akik nem tagjai az adott közös családi közösségnek, vagyis hivatalosan is betiltják a bulizásokat.A montenegrói oktatási minisztérium közölte, hogy az működésével kapcsolatos részleteket a hétvégén közlik, ezért a munkahét végéig, vagyis a hátralévő két napban az iskolák a jelenlegi rend szerint működnek.

Ezzel kapcsolatban már érkeznek a kérdések a minisztériumhoz, az érintettek azt szeretnék tudni, hogy az intézkedés vonatkozik-e az egyetemekre, és mi lesz magánóvodákkal.

Egyelőre annyit tudni, hogy a tervek szerint az új intézkedések legalább két hétig maradnak érvényben.

A is segít

A montenegrói védelmi minisztérium közben a Twitteren közölte, hogy megérkezett Podgoricába, az a 20 lélegeztetőgép, amelyet a NATO adományozott 300 ezer euró értékben Montenegrónak.A védelmi minisztérium nevében köszönetet mondok a NATO-nak az orvosi eszközöket tartalmazó 800 000 euró értékű adományáért. Ez mégy egy igazi bizonyíték a támogatásra a szövetségen belül, ami azt bizonyítja, hogy csak egységesen és a NATO támogatásával tudunk hatékonyan szembenézni napjaink kihívásaival

– jelentette ki Dragutin Dakić, montenegrói vezérkari főnök.

A NATO-adomány másik, nagyobbik felét, az 500 ezer eurós segélycsomagot, a napokban kapja meg Montenegró.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: