Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

PÁSZTOR A KORMÁNYRÓL: Az államtitkári posztok többet jelentenek, mint egy miniszteri tisztség

pasztor palics
Olvasási idő: 2 perc

, a Vajdasági Szövetség elnöke legutóbb közvetlenül a után találkozott Aleksandar Vučić szerb elnökkel, és azt követően kijelentette, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó a következő időszakban országos, tartományi és önkormányzati szinten is “partner lesz”. Ez azóta sem változott, a most megtarott Pásztor- találkozót követően pedig a jelek szerint még inkább megerősítést nyert. A szerb sajtó ennek ellenére háromtagú kormánykoalícióról beszél, és ebbe nem számítja bele a -t, minden bizonnyal azért, mert a magyar párt miniszteri szinten nem képviselteti magát a kormányban. Változott viszont, hogy a nyári találkozón csak a szerb nem viselt maszkot, most viszont már a VMSZ elnöke sem.

Működik a partnerség

Erről beszélt a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az szerb államfővel folytatott találkozót követően, már Palicson.

Hálás vagyok a Szerb Haladó Párt elnökének, mert újból tanúbizonyságát tette, hogy érti a szándékunkat, érti az igényeinket, és ebben partner kíván lenni. Ez a partnerség kölcsönös, mert ennek az országnak a felemelkedése a mi érdekünk is, és úgy akarjuk az országnak a felemelkedését, hogy abban mi, , egyénileg is, és közösségileg is, boldogulni tudjunk, és meg tudjunk maradni.

Pásztor István szerint a jelenlegei helyzetben különösen fontos a szerbek és a magyarok együttélése.

Bolond időket élünk, nemcsak a vírus miatt, hanem mind amiatt, ami itt, Európában történik. Azt gondolom, hogy nemcsak itt, Szerbiában, hanem úgy egyáltalán, a magyarok és a szerbek egymásra vannak utalva, partnerkapcsolatot kell, hogy építsenek, hogy erősítsék azon részének az érdekeit, amelynek mi a polgárai vagyunk.

Pásztor már a nyáron jelezte, hogy “a Vajdasági Magyar Szövetség része lesz Belgrádban a parlamenti többségnek”, és részt vállal a végrehajtó hatalomban, sok minisztériumban államtitkári szinten, de miniszteri posztra nem tart igényt.

Erre van magyarázat

A Szerb Haladó Párt az ellenzéki bojkott miatt annyira túlnyerte magát, hogy különös kegynek számít, ha bárki másnak miniszteri posztot biztosít.

Az eddigi hírek szerint az új szerb kormányban egy szocialista és egy SPAS-os (Szerbiai Hazafias Szövetség) miniszter lesz, az összes többi minisztert a Szerb haladó Párt nevezi meg.

A lehetőség – vagyis a miniszterei poszt megszerzése – a VMSZ számára is adott volt.

Ennek a dolognak a részemről van egy politikai logikája, mégpedig az, hogy ha miniszterünk lett volna a kormányban, akkor az ő tevékenysége jelentette volna a VMSZ számára a politikai prioritást, hogy az ő sikerességét segítsük elő.

A VMSZ elnökének véleménye szerint ez azonban kevesebb a számos fronton zajló tevékenységnél, ami a sok államtitkár, a számos helyi önkormányzat és a tartományi érdekérvényesítés körüli munkát segíti elő.


kis festett kabatok222kis festett kabatok
Ilyen szempontból azt hiszem, hogy az államtitkári tisztségek többet jelentenek, mint egy miniszteri tisztség. Lehet, hogy nem annyira látványos, és melldöngetésre felhatalmazó tevékenységről van szó, ám eredményességének tekintetében előre mutatóbb, és jobb.

Pásztor István nyilatkozatában ismételten megerősítette, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség hosszabb távon kíván együttműködni a Szerb Haladó Párttal.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: