Connect with us

Horvátország

ZÁGRÁBI ÜZENET: Budapesti pojácákról beszélt a migrációval kapcsolatban a horvát államfő

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A sajtón keresztül gyalázza egymást a horvát elnök és a horvát kormányfő. Az utóbbi két-három sajtótájékoztató legnagyobb része azzal telt el, hogy Andrej Plenković és Zoran Milanović mindenféle vádakat hozott fel a másikkal szemben. És ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, így a csúnya szavakból kijut másoknak is.

A kiváltó ok

A horvát elnök legutóbbi sajtótájékoztatójának szinte egyetlen témája a miniszterelnök befeketítése volt, ezért is hívták össze.

Zoran Milanović azonban csak visszavágott azokért a sértésekért, amelyeket Andrej Plenković egy nappal korábban neki címzett, a miniszterelnök pedig Milanović korábbi vádjaira reagált, és így tovább.

– Milanović úgy viselkedik, mint egy kötekedő ember, ezt tovább már nem tűrhetjük. Amit a közvélemény a Janaf-botrány kitörése óta kénytelen “végignézni és hallgatni”, az már valójában a sértegetések kontrollálatlan özöne különböző helyekre címekre

– mondta egyebek között a horvát kormányfő legutóbb.

Erre reagált a horvát elnök mostani sajtóértekezletén, amelyről a (horvát) politikában egyre inkább terjedő módon visszaüzent a miniszterelnöknek.

Milanović körülbelül 45 percen keresztül ócsárolta Plenkovićot, amikor az Al- Jazeera újságírónője váratlanul a migrációra terelte a szót.

Az apropó az volt, hogy a Guardian a napokban a migránsok durva bántalmazásáról számolt be, amelyet a brit baloldali lap írása szerint a horvát rendőrök követtek el.

A Guardian cikkét a Dán Menekültügyi Tanács (Danish Refugee Council, DRC) jelentése alapján írta.

“A budapesti pojácák”

Milanović válaszát azzal kezdte, hogy ő éppen a legnagyobb migránsválság idején vezette az országot, amikor félmillió ember haladt át hazáján, és akkori cselekedetei alapján lehet némi jóindulatot feltételezni róla.

A horvát elnök szerint azóta azonban eltelt öt év, és már nincsenek migránshullámok, mert Törökországból nem lehet bejutni Görögországba, a kerítések felépültek, a határokat pedig tiszteletben kell tartani.

– Én azt hiszem, hogy az emberek egy része Bosznia- Hercegovinából, illetve Bosznia- Hercegovina, egész pontosan a szarajevói repülőtér érintésével érkezik, és csak az alkalomra vár. Ezek nem azok az emberek, akiknek az élete veszélyben van

– mondta a horvát elnök.

Milanović ezzel azokra a migránsokra utalt, akik Törökországból vagy Pakisztánból érvényes vízummal érkeznek Bosznia- Hercegovinába.

– Nem tudom, hogy van-e, aki a horvát politikánál nagyobb empátiát mutatott fel a migránsokkal kapcsolatban, kezdve a különböző budapesti pojácáktól, és a hasonlóktól, akik muszlimokkal szírekkel és arabokkal riogatják az embereket.

Milanović úgy fogalmazott, hogy a horvátok “emberként viszonyultak a migránsokhoz”, jelenleg pedig “legális erőt” alkalmaznak velük szemben, mert a határokat, az ország lakosságát, és a lakosság vagyonát védelmezni kell, enélkül ugyanis egyetlen állam sem létezik.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava