Connect with us

Szlovénia

SÖTÉT ÜGY: Öt helyen biztosította magát, majd levágta a bal kézfejét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A ljubljanai bíróság két év börtönre ítélte a 22 éves Julija Adlešičet, mert a vád szerint szándékosan és tudatosan levágta a bal kézfejét, hogy milliós kártérítést kapjon, természetesen euróban. A bíróság a fiatal lány barátját, Sebastijan Abramovot felbujtással vádolta, és három év börtönre ítélte. A fiú szüleit bűnrészességgel gyanúsították, ám csak az “apósjelölt” kapott egy év felfüggesztettet.

Ez maga a horror

Szlovéniát megrázta annak annak a fiatal nőnek az esete, aki 2019 elején körfűrésszel levágta a bal kézfejét.

Julija Adlešič ezt megelőzően 2018-ban öt biztosítónál kötött biztosítást.

Ha nem derül ki, hogy csalásról van szó, akkor közel 1,2 millió eurót vághatott volna zsebre, természetesen a jobb kezével.

A tárgyaláson Julija Adlešič azzal védekezett, hogy baleset történt, amikor tűzifát aprított.

– Senki sem akarja, hogy rokkant legyen. Oda a fiatalságom, 20 éves koromban kéz nélkül maradtam. Csak én tudom, hogy mi történt valójában

– mondta Julija a bíróságon.

A tragédia a fiú elvált szüleinek a házánál történt.

A lánynak a fiú apja nyújtott segítséget, és ő hívott mentőt, viszont nem adta át a kiérkező mentősöknek a levágott kézfejet, amelyet a rendőrség talált meg, és vitt be a kórházba.

Az orvosoknak sikerült visszavarrniuk a lány kezét, hogy megmentsék a tartós fogyatékosságtól. De a történet itt nem fejeződik be!

Nem hagyta magát megmenteni

Julija Adlešič nem hagyta magát megmenteni, és néhány nap múlva ismét orvoshoz fordult, hogy valami nincs rendben a kezével.

Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a nő a hűtőszekrénybe tette a kezét, hogy a műtét sikertelen legyen, és nehogy elessen a kártérítéstől.

A bíróság szerint a szándékosságra “kézzel fogható” bizonyítékok vannak, az öncsonkítást megelőző nap ugyanis a lány barátja az interneten műkezeket keresett.

A fiatal nő édesanyja a bíróságon azt vallotta, hogy Julija egyre több pénzt kért tőlük, miután megismerkedett Sebastijannal, de a barátnői is figyelmeztették a lányt, hogy a férfi kihasználta őket.

Julija mindezt tagadta, és kitartóan állította, hogy baleset történt, a barátja pedig nem manipulálta.

A bíróság szerint a lány barátja találta ki a biztosítási csalást, ezért az ítéletet kimondó bíró úgy vélte, hogy a “büntetések igazságosak és célravezetők”.

Sebastijan Abramov ellen folyamatban van egy másik eljárás is, mert a vád szerint 2015-ben meggyilkolt egy nőt, de a fiatalember szerint akkor is baleset történt, mert ő csak a puskáját tisztította, amikor a fegyver elsült.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava