Connect with us

Szlovénia

SÖTÉT ÜGY: Öt helyen biztosította magát, majd levágta a bal kézfejét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

c6f11d6650078aa7c49ae3b71654e67a
Olvasási idő: 2 perc

A ljubljanai bíróság két év börtönre ítélte a 22 éves Julija Adlešičet, mert a vád szerint szándékosan és tudatosan levágta a bal kézfejét, hogy milliós kártérítést kapjon, természetesen euróban. A bíróság a fiatal lány barátját, Sebastijan Abramovot felbujtással vádolta, és három év börtönre ítélte. A fiú szüleit bűnrészességgel gyanúsították, ám csak az „apósjelölt” kapott egy év felfüggesztettet.

Ez maga a horror

Szlovéniát megrázta annak annak a fiatal nőnek az esete, aki 2019 elején körfűrésszel levágta a bal kézfejét.

Julija Adlešič ezt megelőzően 2018-ban öt biztosítónál kötött biztosítást.

Ha nem derül ki, hogy csalásról van szó, akkor közel 1,2 millió eurót vághatott volna zsebre, természetesen a jobb kezével.

A tárgyaláson Julija Adlešič azzal védekezett, hogy baleset történt, amikor tűzifát aprított.

Senki sem akarja, hogy rokkant legyen. Oda a fiatalságom, 20 éves koromban kéz nélkül maradtam. Csak én tudom, hogy mi történt valójában

– mondta Julija a bíróságon.

A tragédia a fiú elvált szüleinek a házánál történt.

A lánynak a fiú apja nyújtott segítséget, és ő hívott mentőt, viszont nem adta át a kiérkező mentősöknek a levágott kézfejet, amelyet a rendőrség talált meg, és vitt be a kórházba.

Az orvosoknak sikerült visszavarrniuk a lány kezét, hogy megmentsék a tartós fogyatékosságtól. De a történet itt nem fejeződik be!

Nem hagyta magát megmenteni

Julija Adlešič nem hagyta magát megmenteni, és néhány nap múlva ismét orvoshoz fordult, hogy valami nincs rendben a kezével.

Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a nő a hűtőszekrénybe tette a kezét, hogy a műtét sikertelen legyen, és nehogy elessen a kártérítéstől.

A bíróság szerint a szándékosságra „kézzel fogható” bizonyítékok vannak, az öncsonkítást megelőző nap ugyanis a lány barátja az interneten műkezeket keresett.

A fiatal nő édesanyja a bíróságon azt vallotta, hogy Julija egyre több pénzt kért tőlük, miután megismerkedett Sebastijannal, de a barátnői is figyelmeztették a lányt, hogy a férfi kihasználta őket.

Julija mindezt tagadta, és kitartóan állította, hogy baleset történt, a barátja pedig nem manipulálta.

A bíróság szerint a lány barátja találta ki a biztosítási csalást, ezért az ítéletet kimondó bíró úgy vélte, hogy a „büntetések igazságosak és célravezetők”.

Sebastijan Abramov ellen folyamatban van egy másik eljárás is, mert a vád szerint 2015-ben meggyilkolt egy nőt, de a fiatalember szerint akkor is baleset történt, mert ő csak a puskáját tisztította, amikor a elsült.

sziveri janos szelherceg 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=SziveriJ%C3%A1nos%3ASz%C3%A9lherceg&t=pi
Horvátország

A horvát gazdasági miniszter üdvözli az OMV Slovenija átvételét a MOL & INA részéről

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

Horvát gazdasági miniszter
A horvát gazdasági miniszter szerint az INA szempontjából kedvező fejlemény, hogy nem csak a saját kútjainak tud szállítani, hanem elláthatja a MOL szlovéniai hálózatát is (Forrás: Nova TV)
Olvasási idő: 2 perc

A horvát gazdasági miniszter úgy véli, hogy az INA szempontjából „jó lépés” az OMV szlovéniai kútjainak átvétele. Davor Filipović erről a zágrábi Nova TV stúdiójának nyilatkozott. Az INA horvát olajipari vállalat és a MOL tavalyelőtt, vagyis 2021 nyarán állapodott meg az OMV Slovenija többségi részesedésének felvásárlásáról. Ennek kivitelezéséhez uniós jóváhagyásra van szükség, aminek a feltétele, hogy a MOL adja el 39 szlovéniai benzinkútját.

Az utolsó szakasz

Az INA kedden (március 14-én) közölte, hogy a MOL-csoport eladja 39 szlovéniai benzinkútját, ezzel szeretne ugyan is eleget tenni az OMV Slovenija 92,25 százalékos részesedésének átvételéhez támasztott uniós feltételeknek.

Ezzel összhangban a MOL-csoport 2023. március 9-én az említett szlovéniai benzinkutakkal kapcsolatban adásvételi szerződést kötött a Shell-lel, az eladott kutak egy része a MOL Slovenijához, néhány pedig az OMV Slovenijához tartozott.

Nem ő gazdasági miniszter

Eljön a búcsú ideje (Forrás: YouTube, OMV Slovenija)

Az INA sajtóközleménye szerint „a MOL-csoport ezzel a lépéssel megerősítette elkötelezettségét a piaci versenyképességre vonatkozó valamennyi uniós követelmény teljesítése és az átvételi folyamat befejezésére mellett a következő hónapokban”.

Az OMV Slovenija a második legnagyobb kiskereskedelmi hálózattal rendelkezett Szlovéniában, amely 120 benzinkutat foglalt magába, és több különböző márkanév alatt működött, úgymint OMV, Euro Truck és Avanti/DISKONT.

Az INA eddig 7,75 százalékos részesedéssel rendelkezett az OMV Slovenijaban, a MOL-lal kötött szerződés értelmében ezt a részesedést 33 százalékra növeli, amit a horvát gazdasági miniszter üdvözölt, mint az a következő alcím után kiderül.

A horvát gazdasági miniszter üdvözölte

Davor Filipović, horvát gazdasági miniszter kedden este a zágrábi Nova TV vendége volt, és az OMV Slovenija átvételét „jó lépésnek” nevezte az INA szempontjából.

Az INÁ-nak jelenleg öt benzinkútja van Szlovéniában, az átvételt követően ez 25-30-ra emelkedik, és ezáltal értékesítni tudja a szlovén piacon azokat a termékeket, amelyek a fiumei (Rijeka) finomítóban készülnek

– jelentette ki a horvát gazdasági miniszter, aki ezért „jó dolognak” nevezete, hogy az INA „terjeszkedik” a szlovén piacon.

Davor Filipović horvát gazdasági miniszter a Nova TV studiójában (Forrás: Nova TV)

Davor Filipović horvát gazdasági miniszter a Nova TV studiójában (Forrás: Nova TV)

Filipović megjegyezte még, hogy az is kedvező az INA szempontjából, hogy nem csak a saját kútjainak tud szállítani, hanem elláthatja a MOL szlovéniai hálózatát is, ami összességében több mint száz benzinkutat jelent Szlovéniában.

A Nova televízió minden bizonnyal azért fordult a horvát gazdasági miniszterhez az INA és a MOL szlovéniai terjeszkedésével kapcsolatban, mert a horvát állam közvetlen tulajdonosa az INÁ-nak, elletéttel Magyarországgal, ahol ez „áttéttelesen valósul meg” a MOL-on keresztül.

Magyar részről ezért szokták a kormányzati szereplők azzal elhárítani az INÁ-val kapcsolatos kérdéseket, hogy a horvátokkal fennálló „osztozkodásban” nem a magyar kormány, hanem a MOL illetékes.

A termelési kapacitások hasznosítása

A MOL közleményében megerősítette a fent említett tranzakció részleteit, és egyebek között azt írta, hogy az OMV Slovenija megvásárlása erősíti a versenyképességet a szlovén piacon.

A közlemény szerint a tranzakciókat és a régiós terjeszkedést követően a MOL-csoport teljes termelési, logisztikai és feldolgozó kapacitását a jelenleginél nagyobb mértékben tudja hasznosítani, és mint láthattuk, ez is tetszett a horvát gazdasági miniszternek.

A közleményben a MOL „fényezte” is egy kicsit magát azzal, hogy „a regionális piacon a kőolajtermékek egyik vezető független beszállítója, minekután sikeresen irányítja és fejleszti a teljes logisztikai láncot”.

Az ügylet lebonyolítása alatt az összes benzinkút – beleértve az eladott 39-et is – változatlanul üzemel.

A MOL szlovén nyelvű internetes oldalán közölte, hogy a Shell-lel kötött adásvételi szerződésben vállalt kötelezettségeknek megfelelően az adásvétel tárgyát képező benzinkutak dolgozói igény szerint megtarthatják a munkahelyüket.

?c=4784&m=1603755&a=438898&r=&t=html
Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Könyvek a Lírától

Utazás

Nyári feltöltődés Hajdúszoboszlón!

Hirdetés

A BALK a világban

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: