Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Koronavírus

TISZTA HASZON: A vírus elősegítheti a népszaporulat növekedését, és lehetőséget teremt a kanalak szétválogatására

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

miniszter nepszaporulat
A cikk meghallgatása

A szerb kormány úgy gondolja, hogy ezekben a nehéz időkben az embereknek nem csak orvosi, hanem pszichológiai tanácsokra is szükségük van. A szerb nemzeti pszichoterápiát csak egy megbízható szakember hajthatja végre, aki – a kettő az egyben elvet követve – politikai és pszichológia téren is megfelelően alkalmas erre.

A nemzet lelke

Dr Slavica Đukić Dejanović a szerb kormány demográfiaért és a népességpolitikáért felelős tárca nélküli minisztere, szakmáját tekintve pedig neuropszichiáter, tehát nála kívánni sem lehet jobbat.

Ráadásul 68 éves, ezért “otthoni izolációban”, vagyis házi karanténban tartja magát, hiszen a veszélyeztetett korcsoportba tartozik.

A szocialistákat képviselő Đukić Dejanović miniszter asszony március 30-a óta a Viberen “home office” módszerrel gyógyítja a nemzet lelkét minden este kilenctől fél tizenegyig.

Tanácsaival igyekszik segíteni honfitársainak, hogy ebben a krízishelyzetben áthidalják a problémákat, és normálisak maradjanak.

A kanalak szétválogatása

A belgrádi Kurirnak adott interjújából könnyen kideríthetjük, hogy melyek lehetnek a miniszter asszony legfontosabb tanácsai.

– Egyeseknél ez a helyzet fóbiát vált ki, bizonyos értelemben azt érezhetik, hogy fogságba estek. Életben kell maradnunk ahhoz, hogy visszatérhessünk a társadalmi kommunikáció korábbi formáihoz. Ezért a szeretetet és az élet iránti ösztönnek kell győzedelmeskednie

– mondta a szerb miniszteri neuropszichiátere, aki szerint a jelenlegi krízishelyzetben lehetőség nyílik a kanalak szétválogatására is.

Mit tehetnek tehát a szerbek, ha rosszul érzik magukat?

– Bármikor felhívhatunk valakit, aki kedves nekünk, de már régen nem beszéltünk vele. Elolvashatunk valamit, ami eltereli a figyelmünket, és elvégezhetünk néhány házimunkát, például szétválogathatjuk a vendégek számára félretett kanalakat azoktól, amelyek mindennapi használatban vannak.

Szerelem koronavírus idején

Kínában a járványt követően megnövekedett a válások száma, “a szerb nemzet neuropszichátere” azonban reméli, hogy ez hazája esetében nem következik be.

– Nem csodálkoznék, ha az újszülöttek száma kissé növekedne. Ilyen körülmények között “több a szeretet, és több a gyűlölet”. Azt szeretném, hogy növekedjen a születési arány. És ne a válások számában hasonlítsunk a kínaiakra, hanem a járvány leküzdéséhez szükséges fegyelemében tekintetében.

A szerb miniszter asszony arra is választ adott hogy miért sértik meg nagyon sokan az “önelszigetelési” szabályokat és a kijárási tilalmat.

Szerinte erre leginkább azok hajlamosak, akik még sosem kerültek életveszélybe, illetve akik még sosem tapasztalták meg, hogy milyen érzés az, amikor a szeretteik kerülnek ilyen helyzetbe – vagyis nincsenek tisztában a veszély nagyságával.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava