Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

MAGYAR-OROSZ: Putyin és Orbán a kereszténység védelmezői

TEMPLOMOS LOVAGREND: Putyin és Orbán a kereszténység védelmezői. Erre a megállapításra jutott egy echte szerb lap (Fotó: MTI)
TEMPLOMOS LOVAGREND: Putyin és Orbán a kereszténység védelmezői. Erre a megállapításra jutott egy echte szerb lap (Fotó: MTI)
Olvasási idő: 2 perc

Egy szerb internetes hírportál szerint Putyin és Orbán azt üzente a minapi találkozójuk alkalmával, hogy megvédik a kereszténységet a szisztematikus diszkriminációtól. A Facebookon negyvenezer követővel rendelkező Srbin.info szerint az gyakoribb vendég Budapesten, mint a német kancellár.

Putyin beelőzte Merkelt

orosz elnök ismét Magyarországra látogatott Viktor miniszterelnökhöz – tájékoztatta olvasóit a szerb internetes hírportál.

A Srbin.info szerint szembetűnő, hogy Putyin gyakoribb vendég Budapesten, mint az “autoritárius” Angela Merkel, aki Brüsszelen keresztül több alkalommal is befolyásolni szerette volna a demokráciát Magyarországon.

Merkelt ezt főleg a migránsokra vonatkozó döntések Magyarországra erőltetésén szerette volna elérni

– tette hozzá a cikk szerzője.

Minden alkalommal, amikor ők ketten találkoznak – akár Budapesten, akár Moszkvában, ami körülbelül évi két találkozót jelent – a média, főleg nyugaton, tele van olyan értékelésekkel, hogy két világvezető megbeszéléséről van szó

– vélte a Srbin.info, amely szerint ezúttal egy új eleme is volt Putyin és Orbán találkozójának.

A kereszténység védelmezői

A szerb hírportál megjegyezte, hogy a -orosz csúcstalálkozóval párhuzamosan tartották meg Budapesten a közel-keleti keresztény egyházi vezetők konferenciáját.

Ezen a konfrencián mindenekelőtt iraki és szíriai vallási vezetők jelentek meg, hogy megvitassák a kereszténység védelmezésének a lehetőségét a régióban.

Putyin és vendéglátója a keresztény populáció kiemelkedő védelmezői ott, ahol ez a vallás keletkezett, és ahol a legnagyobb veszély fenyegeti: a Közel-Keleten

– jegyezte meg a Srbin.info, amely szerint a nyugati országok többsége továbbra is elutasítja, hogy az iszlám országokban a keresztények szisztematikus diszkriminációja és üldözése folyik.

Ezzel kapcsolatban idézték Szijjártó Péter magyar külgazdasági és véleményét, amely szerint


kis festett kabatok222kis festett kabatok
a nyugati országok szerint a keresztények üldözése az elfogadott diszkrimináció egyik formája.

putyin orban papok

Putyin és Orbán viszont másképp tekint erre.

És tényleg

– állapította meg a Srbin.info.

eddig 50 millió dollárt adott a régióban a keresztény közösségeknek iskolák, kórházak és templomok építésére vagy felújítására.

Ezenkívül Magyarország az egyetlen állam, ahol államtitkárhelyettest bíztak meg az üldözött keresztények megsegítésére a világ minden táján.

Az áram és a

A szerb hírportál beszámolója szerint a magyar-orosz csúcstalálkozónak két fő témája volt: az áram és a gáz. És persze a pénz.


Amikor a találkozók tartalma kerül szóba, ők ketten mindenekelőtt az energiaellátásról tárgyalnak.

A beszámoló szerint ezúttal a gázellátás és a paksi atomerőmű bővítése volt terítéken.

Amikor az atomerőműről van szó, akkor egy több milliárd eurós bővítésről beszélünk. Magyarország úgy döntött, hogy az atomerőmű modernizálására és bővítésére Oroszországot, és nem a nyugati cégeket kéri fel.

A Srbin.info hozzátette, hogy a paksi atomerőművet az építették, és ezért érthető, hogy a modernizálását és a bővítést is ők végzik.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: