Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

SZERB ELNÖK: Borkai tehetséges ember, Orbán holnap nem fog megbukni

vuci tv prva

Olvasási idő: 2 perc

Aligha kapott eddig magasabb szintről támogatást Borkai Zsolt a botránya kirobbanása óta, mint szerb államfőtől. A politikust a műsorában kérdezték a múlt hét eseményeiről, ahol többek között a magyarországi önkormányzati választások is szóba kerültek. Vučić a műsorban arról is beszélt, hogy Orbán Viktort “holnap” nem lehet legyőzni.

Orbán a legnépszerűbb

A műsorvezető Magyarországgal kapcsolatban először arról kérdezte a szerb politikust, nem fél-e attól, hogy elveszíti Belgrádot, ahogy a Fidesz elvesztette Budapestet.

A szerb fővárost jelenleg Aleksandar Vučić pártja, a Szerb Haladó vezeti, a városban azonban szinte folyamatosak az egyesek szerint valós, a mások szerint viszont kreált botrányok. És az ellenzéki tüntetések.A műsorvezető szerint a szerb államfőt sokan a miniszterelnökhöz hasonlítják, amire Vučić megkérdezte, hogy ki az a sok, mert szerinte csak luxemburgi történész és politológus.

Mondja el a népnek, hogy ezt a híres Florian Bieber állítja. Én becsülöm Floriánt, csak kínoz a balos ideológiai eltökéltsége.

A szerb államfő a magyar önkormányzati választásokkal kapcsolatos válaszában elmondta: a Fidesz Szegedet és Miskolcot is elveszítette, Budapestet viszont nem vesztette el teljesen, Orbán csak három budai kerület miatt aggódik.

(Orbán) Budapestet szinte soha nem is uralta. Soha nem szerzett 35%-nál több szavazatot Budapesten.

Vučić úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor sokkal nagyobb és komolyabb vezető nála, hiszen a magyar 5,5%-os gazdasági növekedést biztosított Magyarországnak, ami a legmagasabb egész Európában.

Szerinte Magyarország messze erősebb, messze komolyabb ország mint bármikor valaha, Orbán népszerűsége pedig a legmagasabb a magyar nép körében.

Más kérdés az, hogy a radikálisan szélsőséges Jobbik egyesült minden baloldalival, és megállapodtak abban, hogy egymásra szavaznak. Semmi különös

– tette hozzá a szerb .

Rátermett ember

A pozitív jelzőkből azonban nem csak a magyar miniszterelnöknek, hanem a győri polgármesternek is kijutott. Vučić szerint Borkai Zsolt „nagyon rátermett” ember.Megismételték az ausztriai Ibiza-botrányt Győr polgármesterével, aki egyébként nagyon tehetséges ember. Ezúttal is győzött, csak most 68% helyett 53%-ot kapott. Ezt csak azért mondom, hogy lássa, hogy minden részletet tudok ezzel kapcsolatban.

Borkai Zsolt korábban valójában 61%-os támogatottsággal lett polgármester, most viszont mindössze 44%-ot szerzett.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3483&v=k_ArBreJp3w

A barátság

Vučić nem időzött többet ennél a témánál, hanem folytatta a magyar miniszterelnökkel kapcsolatos véleményének ismertetését.

Ha valaki azt hiszi, hogy holnap legyőzi Orbán Viktort – ez nem fog megtörténni Magyarországon. Az Orbán Viktor által vezetett Fidesz fog térni a hatalomba, mert ez a párt erős struktúrával rendelkezik.

Aleksandar Vučić hangsúlyozta, hogy büszke a szerbek és a közötti barátságra, és arra a barátságra is, amely közte és Orbán Viktor között kialakult.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy sok mindenben különbözünk. Azt hiszem, hogy mi ketten, de mindenekelőtt a magyar miniszterelnök, hozzájárultunk nem csak a szerbek és magyarok közötti megbékéléshez, de az őszinte bizalom kialakulásához is.

Akinek ez nem tetszik, keressen másokat (más politikusokat), és kavarjon valahol máshol, (.) mert még sokat kell várni arra, hogy Orbán megbukjon – zárta le a Magyarországgal kapcsolatos témát a szerb elnök.

Forrás: TV PrvaLike
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: